Сьогодні зранку зустрівся з правлінням Європейської Бізнес Асоціації – …

Сьогодні зранку зустрівся з правлінням Європейської Бізнес Асоціації – керівниками крупних міжнародних компаній, які реалізують в Україні інвестиційні проекти. З перших днів роботи нашого Уряду намагаюсь підтримувати постійний діалог з бізнесом, тому що українська економіка зростатиме тільки тоді, коли бізнес почуватиме себе комфортно. Було приємно що Томаш Фіала, президент ЄБА, розпочав з того, що бізнес позитивно оцінює роботу Уряду протягом минулого року. Особливо він наголосив, що досягнутий нами ріст ВВП вдвічі перевищив той показник, який на початку року був у прогнозах усіх бізнес-аналітиків. Вважаю, що це спільний результат і Уряду, і усіх, хто створює національний продукт.

У той же час, ми всі прекрасно розуміємо, що все це – лише перші ознаки змін. Проблем залишається і досі достатньо багато – і про деякі з них сьогодні йшла мова у нашій відвертій розмові. Зміни стануть відчутними тоді, коли ми досягнемо принаймні 5% росту в рік. І це реально! Інвестори мають інтерес до України, але переконати їх ми можемо тільки своїми діями. Такими як ліквідація податкової міліції, дерегуляція, наведення ладу на митниці, супровід інвесторів за допомогою створеного нами Офісу тощо. Про те, що зроблено, і те, що потрібно зробити, йшла сьогодні мова. Звичайно, також і ми самі не повинні руйнувати свій потенціал, як це відбувається зараз у випадку з блокадою.

Хочу подякувати бізнес-спільноті за готовність інвестувати в Україну, а також за позитивну оцінку роботи Уряду для розвитку національної економіки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *