Учора, дізнавшись про аварію на шахті у Львівській області, відразу виїхав …

Учора, дізнавшись про аварію на шахті у Львівській області, відразу виїхав на місце. Це наша трагедія, що внаслідок багаторічного недофінансування багатьох важливих сфер життя сьогодні гинуть і страждають люди. Роками і десятиріччями не вкладались належні кошти ані в шахти, ані в дороги, ані в лікарні, ані в об’єкти інфраструктури, ані в соціальну сферу. Але найгірше те, що керівники підприємств і галузей почували себе дуже непогано, але економили на людях: на їх зарплатах, на засобах захисту, на безпеці праці. Як виявилось, потреби забезпечення засобами захисту у вугільній промисловості фінансуються на рівні 15-20%! Мова йде про декілька десятків мільйонів гривень в рік додатково, і я вчора сказав, що особисто обіцяю, що ми це питання вирішимо.

Але таких питань сьогодні дуже багато. Це великий виклик, тому що неможливо вирішити усі ці хронічні проблеми за місяць чи навіть за рік. Але ми почали це робити. Ми почали наводити лад в країні і будемо це послідовно робити.
Хочу ще раз висловити своє співчуття родинам тих, хто став жертвами цієї трагедії. Держава подбає про підтримку їх родин, але тих, хто загинув, уже не повернути.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *