Укртелеком відключив інтернет на окупованій території в зв’язку з «націоналізацією» підприємств

«Укртелеком» у зв’язку з «націоналізацією» українських підприємств російськими бойовиками дистанційно відключив своє обладнання на окупованій території.

Найбільший український оператор фіксованого зв’язку «Укртелеком» з 1 березня 2017 року припинив обслуговування абонентів на територіях, контрольованих терористичними організаціями «Донецька народна республіка (ДНР)» і «Луганська народна республіка (ЛНР)» у зв’язку з рішенням ватажків терористів про націоналізацію українських підприємств, які працюють у цих регіонах. У результаті без телефонного зв’язку та інтернету залишилося приблизно 200 тис. жителів.

Як пояснив виданню CNews так званий «міністр зв’язку» терористичної організації «ДНР» Віктор Яценко, вранці 1 березня 2017 року з Києва почалося дистанційне відключення обладнання «Укртелекому». Зокрема, на апаратурі Huawei HW 9312 було видалено операційну систему та ліцензії, на обладнанні Juniper MX 960 — повністю видалено конфігурації.

Увечері 1 березня терористам вдалося взяти під контроль мережу оператора і відновити телефонний зв’язок, щоправда, поки тільки між так званими «ДНР» і «ЛНР». Інтернет на територіях, контрольованих терористичними організаціями, на момент написання статті був недоступний.

Оксана Тінько, міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *