Повідомлено про підозру у заволодінні та розтраті державних коштів керівнику державного підприємства, яке належить до сфери управління Державної судової адміністрації України

Департаментом спеціальних розслідувань 03.03.2017 повідомлено про підозру діючого керівника державного підприємства, утвореного з метою інформаційно-технічного забезпечення судів та надання послуг з ведення єдиних та державних реєстрів, у тому числі для Міністерства юстиції України, якому інкримінується організація схеми заволодіння державними коштами під виглядом безпідставного укладання фіктивних договорів на розробку програмного забезпечення з підконтрольними суб’єктами господарської діяльності, що призвело до матеріальних збитків державі у сумі понад 4,5 млн грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживанням службовим становищем).

До суду внесено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у задоволенні якого судом відмовлено та обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром лише 128 тис грн. На зазначене рішення прокурором буде подана апеляційна скарга. Також внесено клопотання про відсторонення підозрюваного від посади.

Наразі органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх учасників цієї схеми та їх ролі у заволодінні державними коштами, а також виявлено та перевіряються на предмет законності інші аналогічні угоди на суму понад 22 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *