Ідентифікований перевертень 22-ї бригади ГРУ ЗС РФ, за сумісництвом – т. зв. «боєць спецназу ГРУ» терористичної організації «ДНР»

Ідентифіковано військовослужбовця-перевертня 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ Росії Максима Апанасова, який поєднує контракт у російській армії зі службою в т. зв. «спецназі ГРУ» терористичної організації «ДНР».

За час своєї діяльності міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm не раз фіксувала присутність на сході України підрозділів та окремих військовослужбовців зі складу бригад спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації. У наших публікаціях кілька разів фігурувала і 22-а БрСпП (в/ч 11659, місце дислокації п. Степной, Ростовська область), зокрема, тріо військовослужбовців цього з’єднання спецназу, які залишили пам’ятні фотографії луганського парку Дружби Народів і місцевого зоопарку, а також контрактник Сергій Медведєв, який похвастався двома медалями за Донбас і відпусткою в Нікарагуа.

Настав час назвати ще одного перевертня — бойовика т. зв. «спецназу ГРУ» терористичної організації «ДНР», члена «Союзу Добровольців Донбасу», а насправді – чинного військовослужбовця-контрактника 22-ї бригади спецпризначення ГРУ російської армії.

За результатами вивчення сторінки соцмережі одного з російських військовослужбовців, у його контактах знайшли сторінку Максима Палестина. Під час поглибленого вивчення профілю соцмережі Максима Палестина вдалося зібрати доволі цікаву інформацію.

Апанасов Максим Віталійович

Дата народження: 20.09.1989 р.

Зареєстрований за адресою: Ростовська обл., м. Батайськ, вул. Маяковського 22.
Телефон: +79044444873, +79081777663. Ел. пошта  Bastet48@rambler.ru. Паспорт серії 6012, номер 022479, виданий 30.07.2011 р.

У соцмережі VK (архіви профілюфотоальбому, контактів).

 

Цікаво, що картинку з неофіційним прапором 22-ї БрСпП М. Апанасов виставив ще 3 червня 2014 року, що вже непрямо свідчить про його належність до цього з’єднання спецназу РФ, яке дислокується в його рідному м. Батайську. Судячи з фотоальбому, його «українські відрядження» почалися у  2014 році. З цього моменту фотоальбом Апанасова буквально рясніє слайдами «новороської» тематики, а також серією знімків на різних етапах його перебування на Донбасі. Зокрема, фото: шеврон бандформування «Чебурашка» (у складі якого IN раніше фіксував контрактника 4-ї військової бази); газетне інтерв’ю «бойовика» Апанасова; посвідчення до нагороди «Доброволець Донбасу»; фото бойовиків-баранів, які ріжуть барана;  групове фото т. зв. «СПП ДНР»; також багато інших фотографій з Донбасу, які можна роздивитися в альбомі «збережені фотографії».

З другої половини 2016 року зміст фотоальбому М. Апанасова помітно змінився, і в ньому з’являються фотографії, які вказують на його належність до російської армії, зокрема: знімок форми з нарукавним шевроном російської армії, нагрудною нашивкою прізвища і петлички ПДВ/СпП; репостинг слайду згаданого вище прапора 22-ї БрСпП; фотографія, зроблена в казармі рідної військової частини у формі ЗС РФ, з нарукавним шевроном 22-ї бригади спецпризначення і нагородною планкою.

Серед останніх фотографій М. Апанасова є знімок, завантажений у лютому 2017 року, навіяний ностальгією за Донбасом, — на борту БТР «Август», з коментарем фігуранта — «листопад 2014 р., п фащівка, під дебальцева».

Примітка: Слід віддати належне українським волонтерам, які ще в 2015 році помітили і занесли М. Апанасова в бази даних. Перший запис з’явився 4 червня 2015 року на сайті Центру «Миротворець», який проводить грандіозну роботу по фіксації терористів, найманців і кадрових військовослужбовців РФ. У базу наш фігурант вписаний як російський найманець, бойовик НЗФ. Це зрозуміло – на той час М. Апанасов суворо дотримувався легенди — «косив» під бойовика, давав інтерв’ю газеті і виставляв запис з «Миротворця» у себе на сторінці.

Як доповнення до фотографій із соцмереж, «Миротворець» представив (див. Apanasov-anketa) цікаву підбірку документів з персональними даними М. Апанасова: облікову картку члена Міжрегіональної громадської організації «Союз добровольців Донбасу», анкету.

  • Довідка про склад і озброєння 22-ї ОБрСпП

    22-а окрема гвардійська бригада спеціального призначення, в/ч 11659 (м. Батайськ і п. Степной, Ростовська область). Організаційна структура: Управління бригади, 1-й загін СпП (1-а, 2-а і 3-а роти СпП), 2-й загін СпП (4-а, 5-а і 6-а роти СпП), 3-й загін СпП (7-а, 8-а і 9-а роти СпП), 4-й загін СпП (10-а, 11-а і 12-а роти СпП), 5-й  навчальний загін СпП (п. Красна Поляна, Краснодарський край), 6-й загін спецрадіозв’язку (2 роти), школа молодших спеціалістів (1-а і 2-а навчальні роти, м. Батайськ), рота спецозброєння (взвод БПЛА включно), рота матеріального забезпечення, рота технічного забезпечення, рота охорони й супроводу. Озброєння: 25 од. БТР-80/82, 11 од. БМП-2, 12 од. ГАЗ-233014 СТС ”Тигр”, 20 од. КамАЗ-63968 “Тайфун”.

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор: Іраклій Комахідзе 

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *