Начальник розвідки 2 АК ЗС РФ під контролем UCA. Part 5: ПСНР-8

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm продовжують серію публікацій з аналізом даних з робочого комп’ютера начальника розвідки 2-го АК НМ окупаційного корпусу Збройних сил РФ на території Луганської області.

Нагадуємо, що дані для статті отримали в результаті успішної операції хактивістів UCA (FalconsFlame, Trinity, Ruh8, КіберХунта) – вкорінення специфічного програмного забезпечення на робочий комп’ютер начальника розвідки 2 АК ЗС РФ. З першою частиною аналізу даних, які нам передали хактивісти, ви можете ознайомитися за посиланням. У статті розкрито подробиці використання російським командуванням БЛА «Орлан» у бойових діях на Донбасі. У другій частині йшлося про застосування БЛА «Форпост». У третій частині на основі одного з рапортів було розкрито місце падіння БЛА «Тахіон» 138-ї ОМСБр ЗС РФ з бортовим номером 141169. Четверта частина присвячена аналізу доповідної записки про ватажка незаконного збройного формування під назвою ОБрОП «Одеса». У п’ятій частині ми розкриємо інформацію про російську переносну станцію наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1» (1Л120). А саме: хто, коли і в яких кількостях комплектував підрозділи 2 АК ЗС РФ цими виробами. Слід зазначити, що станції стоять на озброєнні МО РФ, в Україну не постачалися, і купити їх у мережі російських магазинів «воєнторг» неможливо. Хоч президент РФ стверджував протилежне…

Для ознайомлення також представляємо інформацію про станцію і її технічні характеристики:

Прийнята на озброєння ЗС РФ у 2002 р. Розробка у 1995-2001 рр. Розробник – НДІ «Стріла». Виробник – ВАТ НДІ «Стріла». Станція забезпечує автоматичне виявлення і визначення координат рухомих наземних, повітряних і надводних цілей  (один солдат, підрозділ, бронеоб’єкти, гелікоптери, які зависли чи летять на низькій висоті, катери і кораблі різних класів), коректування вогню своєї артилерії.

Обслуга – 2-3 особи.
Робоча частота – 2 см (J).
Зона огляду:
— дальність – від 200 м до 32 км;
— по азимуту – від 12 до 180 град, з дискретом установки 12 град;
— за кутом місця — +/-18 град.
Дальність виявлення цілі:
— людина – 7-8 км,
— танк – до 16 км,
— вантажний автомобіль – до 32 км,
— розрив артилерійського снаряда – до 5 км.
Середні похибки визначення координат:
— дальність – до 25 м,
— напрямок – 00-05 (0,3о).
Потужність споживання – 110 Вт.
Час роботи від АКБ – до 24 годин.
Вага виробу – 51 кг.

21.03.2015 року начальник розвідки 2 АК НМ (вч Л-77077),  полковник Сергєєв (кадровий російський військовий під псевдонімом, що є звичною практикою для приординованих до незаконних збройних формувань «Л/ДНР» російських офіцерів) написав доповідну записку начальнику розвідки 12 командування резерву ЗС РФ (Новочеркаськ, Ростовська область). У доповідній вказувалось, що станом на 21.03.2015 на забезпеченні окремого розвідувального батальйону (ОРБ) корпусу (вч Л-55055), а також розвідувальних підрозділів у штаті бригад відсутні комплекси ПСНР-8. Сергєєв просить російське командування доукомплектувати їх чотирма комплексами. Два комплекси для ОРБ і по одному на розвідувальні роти 2-ї і 4-ї бригади 2 АК НМ ЗС РФ. Водночас вказується, що всі наявні ПСНР-8 використовують артилерійські підрозділи російських окупаційних військ в Луганській області.

Цікаво, що на робочому комп’ютері Сергєєва було виявлено фотографії (посилання на оригінали), на яких зафіксовано процес розгортання комплексу ПСНР-8 у робочий стан. Судячи з EXIF-даних, знімки було зроблено 18.03.2015 у проміжку 16:50 — 17:00 з допомогою мобільного телефону Samsung Galaxy Core (GT-I8262)

Зверніть увагу на стан вузлів і агрегатів комплексу. Очевидно, що його зовсім недавно почали експлуатувати і, з огляду на дату знімків, перед нами один із комплексів, які передали раніше артилерійським підрозділам бригад у складі 2 АК НМ ЗС РФ. Волонтери InformNapalm з допомогою OSINT-розвідки вже фіксували комплекси ПСНР-8. Але у всіх випадках ідентифікація ([1] [2] [3]) вказувала на їхню належність підрозділам 1 АК ЗС РФ (російські окупаційні війська в Донецькій області).

На основі сказаного можна зробити такі висновки:

У березні 2015 року всі артилерійські підрозділи 2 АК ЗС РФ були укомплектовані російськими комплексами ПСНР-8.

Начальник розвідки 2 АК НМ ЗС РФ просить допомоги у начальника розвідки 12 командування резерву ЗС РФ (Новочеркаськ, Ростовська область) в комплектуванні доручених йому розвідувальних підрозділів спеціалізованим військовим обладнанням.

12 командування резерву ЗС РФ постачає на окуповані території України військове обладнання, а також інструкторів, які вчать працювати з ним.

×Disclaimer:
«Матеріали надали хактивісти Українського кіберальянсу на ексклюзивній основі для аналізу та обробки. Спільнота InformNapalm не відповідає за способи вилучення інформації та її походження».

Матеріал до публікації підготував Михайло Кузнецов

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *