Російські окупанти викрали грузинського спецпризначенця

За інформацією низки грузинських ЗМІ, російські окупанти викрали військовослужбовця загону спеціального призначення МВС Грузії. Викрадення грузинського спецпризначенця сталося вдень 11 березня 2017 року поблизу окупаційної лінії розмежування біля села Зардіанткарі, що на адміністративному кордоні Цхінвальського регіону (т. зв. Південна Осетія) Грузії.

Є інформація, що грузинського силовика схопили під час складання планового нормативу з фізичної підготовки, під час бігу, потім окупанти переправили його на одну з російських баз (ймовірно, на базу відділення т. зв. прикордонного управління ФСБ РФ по ПО біля села Хелчуа). Представники офіційних структур Грузії цю інформацію ще не підтверджують.

Це не перший факт викрадення грузинських громадян, які живуть чи перебувають поблизу окупаційної лінії Цхінвальського регіону. Російські окупанти систематично викрадають місцевих мешканців, зокрема, літніх людей і підлітків, переправляють їх у Цхінвалі «щоб розібратися», і звільняють тільки після виплати «штрафу» за т. зв. незаконний перетин кордону. Були випадки, коли росіяни викрадали грузинських громадян з території, підконтрольній Тбілісі.

Російські окупаційні сили в Цхінвальському регіоні та Абхазії особливо активізувалися після надання Грузії безвізового режиму з ЄС. Російські військові та прикордонники ФСБ йдуть на відверті провокації, часто порушуючи право на власність мирних громадян, проводячи якість штучні кордони, крадуть урожай місцевих жителів.

Нагадуємо, що у листопаді 2015 року InformNapalm публікував дані IDFI (Інститут розвитку свободи інформації) про території Грузії, над якими Тбілісі може втратити державний контроль. У публікації йдеться про процес повзучої окупації, начебто ініційованої сепаратистським урядом т. зв. Південної Осетії, що насправді реалізовується силами російських окупантів.

Тема «повзучої окупації» Грузії піднімалася міжнародною розвідувальною спільнотою InformNapalm не раз, див. посилання:

Матеріал до публікації підготував Іраклій Комахідзе 

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове. (Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Діліться нашими матеріалами і розслідуваннями в соціальних мережах.

«Темряву долає полум’я / Ignis vincit tenebris» — кредо InformNapalm.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *