Об’єкти, введені в експлуатацію минулого року, після нестабільної зберігають належний стан покриття

Служба автодоріг здійснила обстеження ділянок автодоріг загального користування, відремонтованих торік поточним середнім ремонтом, задля визначення стану покриття після зимового періоду року. За результатами обстеження, всі об’єкти, введені в експлуатацію минулого року, після важкої зими та несанкціонованого проїзду великовагового автотранспорту зберігають належний стан дорожнього покриття.

Однак особливе занепокоєння фахівців викликає дорога Т-05-15 Олександрівка – Красноармійськ – Костянтинопіль, конструктив якої перебуває на межі несучої здатності, ледве витримуючи наявне навантаження з високою інтенсивністю руху великовагового автотранспорту (після зими верхній шар дорожнього покриття має незначні деформації та руйнування). Додамо, що всі недоліки стану дорожнього покриття, виявлені під час обстеження відремонтованих об’єктів, буде виправлено за рахунок підрядних організацій (у рамках виконання гарантійних зобов’язань).

Нагадаємо, у 2016 році поточним середнім ремонтом було відновлено 21 км автодоріг, з яких 10,4 км введено в експлуатацію, а саме:

  • М-03 Київ – Харків – Довжанський (Слов’янський район), відремонтовано 3,7 км міжнародного автошляху, 800 м з яких відновлено методом холодного ресайклінгу;
  • Т-05-15 Олександрівка – Красноармійськ – Костянтинопіль (Великоновосілківський та Покровський райони),  відремонтовано 4,3 км територіальної автодороги;
  • С051120 Успенівка – Трудове (Мар’їнський район), відремонтовано  2,4 км автошляху місцевого значення.

У 2017 році на Донеччині планується ввести в експлуатацію 35,3 км автошляхів, відновлених поточним середнім ремонтом.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв та перевізників з вимогою дотримуватися Правил дорожнього руху! Ігнорування габаритно-вагових норм прискорює руйнування автодоріг та впливає на безпеку дорожнього руху! 

Увага! На сьогодні нормативними документами передбачено перевезення вантажів автомобільними дорогами загального користування державного значення із фактичною масою (разом із масою транспортного засобу) не більше 40 т! Перевезення вантажів автошляхами загального користування місцевого значення (разом із масою транспортного засобу) не більше 24 т або 7 т на вісь!

Заяви від перевізників на погодження проїзду великовагового та великогабаритного автотранспорту в межах Донецької області можна надіслати на розгляд Служби автомобільних доріг у Донецькій області за електронною адресою: sad@dn.ukravtodor.gov.ua.

Прес-служба САД у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *