Чортова дюжина 136-ї ОМСБр із Буйнакська нагороджена за результатами війни на Донбасі

У цій публікації представлена чортова дюжина танкістів 136-ї окремої мотострілецької бригади російської армії, яка отримала бойові нагороди за участь у неоголошеній війні проти України.

У Росії, за радянською традицією, продовжують святкувати 23 лютого — «День захисника Вітчизни». Заходи проходять з особливою помпезністю, запрошуються ветерани різних воєн – від учасників Другої світової війни і «інтернаціоналістів»-афганців до «героїв» війни проти України, до якої, як запевняє Кремль, Росія не має жодного стосунку. Думаємо, що незабаром в актових залах поряд з ними будуть стояти й учасники Сирійської кампанії.

На фоні заперечення російською стороною в міжнародному суді своєї участі у воєнних діях на Донбасі, в провінційних містечках РФ продовжують вшановувати російських військовослужбовців, які виконували накази Кремля на території України. Так, струсивши пил з давно залежалих наказів грудня 2014 року, у лютому 2017 року раптом вирішили вручити нагороди російським військовослужбовцям, які пройшли через т. зв. «українське відрядження». Як по відмашці медалі вручили групі танкістів 136-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 63354, м. Буйнакськ, Дагестан, у складі Південного ВО ЗС РФ), які у 2013-2014 роках служили у цьому підрозділі. Багато хто з цих військовослужбовців уже повернувся до цивільних професій і навряд чи ждав на таку кремлівську подачку. Можливо, винне бюрократичне ходіння путінських наказів, а може, й самі військовослужбовці добивалися визнання їхньої участі у воєнних діях. Хай там як, врученням нагород російське командування ще раз показало кругову поруку всіх учасників воєнних дій в Україні.

Саратов 20.02.2017 (перша трійка)

Сьогодні в Червонопрапорному інституті МВС Росії в Саратові проходить урочисте зібрання, присвячене Дню захисника Вітчизни», — з таким текстом була опублікована стаття в газеті «СарІнформ».

З публікації відомо, що було вручено медаль «Суворова» з формулюванням: «За особисту мужність сержанту запасу Олександру Засухіну №1 — медаль №41560 наказом від 25 грудня 2014 р.» (архів профілю ВконтактіОК, фотоальбом 1, 2,контактів). 

 

Профіль Засухіна в соціальних мережах дає нам уявлення про справжнє значення цієї «мужності» (інформація надана блогером-розслідувачем Askai). Влітку 2014 року групу танкістів 136-ї ОМСБр із Буйнакська спочатку перекинули на навчання у Волгоградську область, а потім і в прикордонний з Україною Каменськ-Шахтинський. Про це свідчать і публікації InformNapalm від 2014 і 2016 року, у яких, зокрема, було описано перекидання особового складу й техніки цього з’єднання з Дагестану в бік України.

На фотографіях з церемонії нагородження було впізнано ще двох власників медалі «За відвагу»: №2 Євгеній Хушану (архів профілюальбомуконтактів) і №3 Тимур Кійсма (архів профілюальбомуконтактів). Тимуру Кійсмі вручили медаль №65353.

 

Троє нагороджених позначені на спільній фотографії (зліва-направо: Засухін, Хушану, Кійсма).

Казань 22.02.2017

Сьогодні в Казанському Кремлі відбувся урочистий прийом від імені Президента Татарстану Рустама Мінніханова з нагоди святкування Дня захисника Вітчизни.

У статті видання «Республіка Татарстан» згадується, що за мужність і відвагу, виявлені під час виконання воїнського обов’язку, медаллю «За відвагу» нагороджений молодший сержант запасу Денис Крайнов, медаллю «Суворова» – рядовий запасу Олександр Іванов і Микола Загуменов.

№4 Олександра Іванова знайшли серед товаришів по службі Засухіна по танковому батальйону 136-ї бригади із Буйнакська (архів профілюальбомуконтактів)  Медаль №41569 видали згідно з наказом від 25 грудня 2014 року і вручили у лютому 2017 року.

 

 

Горно-Алтайськ 22.02.2017 (друга трійка)

У Національному театрі пройшов урочистий захід на честь Дня захисника Вітчизни. За традицією, державними нагородами вшанували кращих представників сильної статі, передусім тих, хто обрав служіння Батьківщині головним обов’язком свого життя», – йдеться у відеосюжеті ДТРК «Гірський Алтай»

Юрій Такінов, Мейржан Тулепбердінов і Езен Шутуєв були рядовими — але за особисту мужність і відвагу, а також відмінні показники у бойовій підготовці (які саме, вони замовчують) їх вшанували особливою нагородою — медаллю «Суворова».

Які таємниці бережуть ці військовослужбовці, стає зрозуміло з їхніх фотоальбомів і дружніх контактів у соціальних мережах. Всі військові були танкістами 136-ї ОМСБр із дагестанського Буйнакська.

№5 — Езен Шутуєв  (архів профілю Вконтакті, ОК, альбому 12контактів)  був нагороджений медаллю «Суворова» наказом від грудня 2014. З розповіддю Шутуєва про його службу — спочатку в навчальній танковій частині у с. Піщанка, а потім уже і в Дагестані — можна ознайомитися в сюжеті нижче.

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *