РФ нарощує військову присутність у Грузії. Нові С-300 в окупованій Абхазії

Росія нарощує присутність на окупованих територіях Грузії — добуто докази перекидання в Абхазію додаткових засобів зенітно-ракетних систем С-300.

На фоні надання Грузії безвізового режиму ЄС, впродовж останнього місяця спостерігається активізація агресивних дій російських окупаційних сил у Цхінвальському регіоні й Абхазії. Російські військові та прикордонники ФСБ йдуть на відверті провокації — облаштовують нові військові об’єкти, обладнують штучно створені кордони, зазіхають на право власності мирних громадян, викрадають грузинських силовиків.

У результаті HUMINT/OSINT-розвідки волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вдалося зафіксувати факт перекидання в окуповану Абхазію зенітно-ракетних систем С-300.

HUMINT

Первинну інформацію отримали безпосередньо з окупованої Абхазії від місцевих жителів, які не підтримують російську окупацію і так звану інтеграцію з РФ (якщо точніше — асиміляція). За інформацією достовірних джерел з Абхазії, 10 березня 2017 року з боку Росії в Абхазію заїхав залізничний ешелон — приблизно три десятки вагонів, зокрема, з відкритими платформами, завантаженими великими колісними машинами і великогабаритними металевими конструкціями.

OSINT

З метою збору додаткової інформації про факт перекидання вантажу військового призначення в окуповану Абхазію, волонтери InformNapalm провели низку заходів, зокрема, вивчення соціальних мереж та інших потенційних джерел інформації:

  • У соціальній мережі instagram, на сторінці з нікнеймом _natashechka_ виявили відеоролик з хронометражем 0.21 хв, завантажили ролик кілька днів тому. Відео демонструє проїзд ешелону з військовою технікою, зафіксовано 17 вагонів, зокрема, з колісними машинами, щоглою РЛС та іншими допоміжними засобами до зенітно-ракетної системи С-300.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *