«Укрспирт»: триває мітинг проти корупції в галузі

Третю добу під стінами Міністерства аграрної політики проходить мітинг працівники державного підприємства «Укрспирт». Як заявляють мітингувальники, Спиртова галузь України може бути практично знищеною.

Справа в тому, що після 6 місяців боротьби за контроль над підприємствами галузі, до керівництва повернулася команда, яка працювала ще за часів президентства Віктора Януковича.

За висловлюванням одного з працівників відділу безпеки підприємства, ці люди «запустили одразу ж ті заводи, які були призупинені через те, що відбувалося тіньове виготовлення спирту. Своїми діями ми намагаємось привернути увагу громадськості до цих подій і зробити так, щоб нас почуло керівництво держави».

Працівники різних галузевих підприємств стурбовані тим, що за результатами роботи попередньої команди галузь стала прибутковою, а сьогодні нове керівництво повертає старі корупційні схеми. Наразі, за свідченнями мітингувальників вартість підприємств спиртової галузі штучно занижується, а заводи, які реально працюють, вже почали зупиняти.

«Скільки я працюю, років 10, оце вперше, коли прибутковість є у галузі. І на сьогодні ми боїмося того, що знову галузь зайде в ступор», – впевнений представник профспілки одного з спиртзаводів.

На думку активістів громадської організації «Справа честі», які долучилися до підтримки працівників галузі, впевнені в тому, що десятки мільярдів гривень прибутку від «тіньового» виробництва спирту держава втрачає щороку. «В нас іде бойове зіткнення на Сході країни, але в нас є економічний фронт всередині країни, де команда минулого президента, чиновники, чи ділки, які залишилися на місцях, намагаються виводити, і виводять кошти на користь Росії», – стверджує Сергій Райхман, один з представників ГО «Справа честі».

Ініціативна група працівників «Укрспирту» звернулася до міністра агрополітики з вимогами провести санацію підприємства та зупинити знищення галузі, та марно. За три доби жоден з працівників МінАП навіть не вийшов до мітингуючих. Наразі ініціативна група направила письмове звернення до Прем’єр-міністра держави Володимира Гройсмана, в якому звинувачує нинішнє керівництво ДП «Укрспирт» у корупції та фінансуванні сепаратизму, а міністра агрополітики – у сприянні злочинним діям. Представники трудових колективів запевняють, що не змиряться із існуючою ситуацією, та мають усі докази того, що дії нового керівництва прямо порушують інтереси держави.

Максим Дробязко,
спеціально для ІАЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *