В Києві презентували путівник для журналістів «Донбас в огні»

Сьогодні, 17 березня, в  Українському кризовому медіа-центрі відбулась презентація  друкованого видання “ДОНБАС В ОГНІ. Путівник зоною конфлікту”,  створеного експертами Центру  дослідження безпекового середовища “Прометей” за сприяння Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив та міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

Видання стало підсумком  багатомісячної праці колективу авторів із різних сфер компетенції — розслідувальної журналістики, регіоналістики, історії.  У виданні була зібрана інформація, що буде корисною для журналістів, спостерігачів та дослідників, які працюють безпосередньо в зоні АТО. Серед іншої довідкової інформації у путівнику містяться систематизовані спільнотою InformNapalm докази участі Російської Федерації у війні проти України. Путівник адаптований для іноземців і перекладений  п’ятьма мовами.

Промо-відео до книги:

Під час презентації виступили президент Центру дослідження без пекового середовища «Прометей» Микола Балабан, координатор Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив Юлія Квітка, журналіст та історик Тарас Шумейко, а також спікер міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук.

За підсумками презентації із схвальною промовою також виступив директор  Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України Григорій Перепелиця. Він подякував за велику і корисну роботу, яку провели автори видання та відзначив, що дуже важливим є те, що матеріали виходять і на іноземних мовах та стануть у нагоді для закордонних журналістів та експертів.

Більш детально прослухати  промови спікерів можна на відео з презентації:

Цікаво, що видання отримало схвальні відгуки і від інших експертів  високого рівня, наприклад, професор Університету Індіани (США), автор книг про історію та політику на Донбасі  Хірокакі Куромія написав такий відгук про книгу:

«Це чудовий короткий путівник – обов’язковий до читання всім, хто прагне зрозуміти спустошений військовими діями регіон. Рекомендую».

Автори путівника розповіли, що друкована версія видання буде поширюватись серед журналістів, представників іноземних місій, закордонних дипломатичних представництв та експертів . Крім того, кожен, хто був присутній сьогодні на презентації в Києві, зміг отримати друковані примірники українською мовою, а електронна версія книги українською вже доступна для ознайомлення всім бажаючим на сайті Центру «Прометей» в форматі PDF. Після презентацій на інших мовних майданчиках книга стане доступною для завантаження й іншими мовами.
Присутні на презентації гості також відзначили якісну поліграфію та графічне оформлення видання, що також сприятиме його популярності серед журналістів.

Матеріал до публікації підготував Andrew Lysytskiy

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове. (Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

1 коментар

  1. Володимир

    Доброго Дня шановне Панство!

    Попередньо на сайті, коли презентувалось видання, його переглянув: дуже потужне видання!
    Тоді на посиланні можно було його замовити, але його не отримав! Будласка вишліліть на нова пошта: м. Київ, н/п 95 Клименко Володимир Андрійович т. 050 1364849 Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *