У Донецькій області перевиконується Програма поводження з відходами

За більшістю показників Донецька область випереджає виконання Програми поводження з відходами у Донецькій області на 2016 – 2020 роки. Про це заявив директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергій Натрус.

За минулий рік область закупила 11 сміттєвозів та понад 2000 контейнерів, у містах збудовано більше 40 контейнерних майданчиків. Наразі активно ведуться роботи зі створення регіональних центрів поводження з відходами, сміттєсортувальних станцій.

«Зараз основною проблемою залишається організація роздільного збирання сміття. Це пов’язане як з відсутністю спеціалізованих контейнерів, так і з ставленням людей то проблеми переробки відходів. Найближчим часом нашим пріоритетом є пропаганда екологічної свідомості, вироблення у жителів області європейського ставлення до відходів», – зазначив Сергій Натрус.

Цього року планується продовжити придбання спецтехніки та обладнання для збору сміття, а також прискорити роботи зі створення на території області сучасних полігонів та центрів поводження з відходами.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *