Співробітники Донецької обласної адміністрації прийняли участь у V форумі місцевого самоврядування

На запрошення Ради Європи делегація Донецької обласної державної адміністрації на чолі з директором департаменту інформаційної та внутрішньої політики Людмилою Биченко відвідала  V Форум місцевого самоврядування, який розпочав свою роботу 24 березня у місті Львові. Учасниками форуму стали близько 500 найвідоміших вітчизняних та міжнародних фахівців з питань децентралізації. Цей форум, який відбувається під патронатом Ради Європи, щорічно збирає під одним дахом урядовців, народних депутатів, міських голів, представників об’єднаних територіальних громад від Закарпаття до Донеччини.

«Україна подолала досить довгий шлях та багато зробила аби децентралізація в країні таки відбулась. Всі європейські країни, що проходили процес децентралізації в перші роки цієї реформи йшли не такими швидкими кроками, як Україна» – наголосив Директор Центру експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи Даніель Попеску.

«Але не треба шукати європейські моделі, які можна застосувати в Україні. Так не буває. Треба розглянути та врахувати вже існуючу передову практику місцевого самоврядування» – підкреслив він.

Впродовж двох днів в рамках форуму планується обговорення шістнадцяти найактуальніших тем та обмін досвідом у сфері місцевого самоврядування.  Наприкінці Форуму,передовий досвід та рекомендації учасників будуть покладені в основу резолюції, яка буде запропонована на розгляд до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *