Судно NADALINA йде в Туреччину з вантажем контрабандного брухту із Севастополя

Судно NADALINA (imo: 8215754) під прапором Сьєрра Леоне прибуло до кримського узбережжя 15 березня 2017 року, вимкнуло транспондер автоматичної системи ідентифікації (AIS) і потайки зайшло у закритий Україною порт Севастополь.
Там NADALINA була пришвартована до причалу номер 56 Севастопольського морського порту під завантаження брухту.
  
Ми знайшли у мережі публікацію (архів) з фотографіями і відеозйомкою завантаження судна. Цей матеріал – беззаперечний доказ не тільки перебування судна в Севастополі, але й доказ того, що вантаж – 4’200 метричних тонни брухту для доставки й розвантаження в порту HEREKE, Тurkey (Мармурове море, Ізмітська затока) – отримали саме в окупованому українському порту, закритому для судозаходів.

Відео завантаження брухту на “Надаліну”.

Отже, ми фіксуємо, що капітан навмисне відключив транспондер AIS перед заходом у Севастопольську Бухту, щоб приховати незаконний судозахід у порт Севастополь.
Дата і час відключення :  15 березня 2017 о 17:20 (UTC+2)
Дата і час включення :    25 березня 2017 о 18:09 (UTC+2)
*(UTC+2) – другий часовий пояс, Київський час

Судно NADALINA було відшвартоване від причалу №56  25 березня о 14:00, покинуло акваторію Севастопольського порту  25 березня о 14:30.

Очікуване прибуття до протоки Босфор, з огляду на хорошу погоду, – опівночі з 26 на 27 березня, тобто, в понеділок вранці може бути подана заявка на прохід протоки Босфор.

Дані про судновласника та оператора судна NADALINA.

Nadalina стала об’єктом уваги InformNapalm у жовтні 2016, коли з’явилася у Феодосії з таємним вантажем, ймовірно, це була зброя масового ураження, виведена із Сирії, ядерна або хімічна.
Таємний вантаж із Сирії в Крим: що привезла С? Part 1
Таємний вантаж із Сирії в Крим: офшори й торгівля зброєю. Part 2

Мабуть, зараз капітан судна, компанія-оператор Ruad Marine Cervices SRL і власник судна Samir Fahel планують використати якусь хитрість, щоб обійти сувору заборону турецької влади приймати в портах Туреччини судна, завантажені в окупованому Криму. Будемо спостерігати за “Надаліною” дуже уважно 😉

Катерина Яресько

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *