Пауерліфтери Донецької області з вадами зору здобули 20 нагород на чемпіонаті України

З 24 по 26 березня в місті Рівне проходив чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

Наш регіон на змаганнях успішно представили 8 атлетів, у активі яких опинилося 20 нагород: 11 золотих, 6 срібних та 3 бронзові.

На найвищі сходинки п’єдесталу в жимі лежачи, триборстві у ваговій категорії до 56 кг та абсолютній першості з жиму лежачи серед жінок піднімалася Василиса Козирева.

Також першим у жимі, триборстві (в/к 67,5 кг), абсолютній першості з жиму лежачи та другим у абсолютному триборстві серед чоловіків був Юрій Романюк.

Золоті медалі у жимі лежачи та триборстві у своїх категоріях отримали Володимир Драний (в/к 60 кг) та Володимир Шаульський (в/к 56 кг).

Валентина Григор’єва за підсумками чемпіонату стала володаркою повного комплекту нагород: «золота» у триборстві, «срібла» у жимі (в/к 67,5 кг) та «бронзи» у абсолютному триборстві серед жінок.

Срібними призерами у жимі та триборстві були Євген Бабенко (82,5 кг) та Данило Костюк (60 кг).

Сім вищезазначених спортсменів є вихованцями Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів і тренуються в Слов’янську під керівництвом заслужених тренерів України Ігоря Котлярова та Олексія Позднухова.

Ще один пауерліфтер нашого регіону Денис Антошин представляв Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Спортсмен з Бахмута, вихованець тренера Романа Кассай, у ваговій категорії 56 кг виборов дві бронзові нагороди в триборстві та жиму лежачи.

Додамо, за підсумками 2016 року вперше спортивною федерацією незрячих України проводився конкурс «Кращий спеціаліст року з пауерліфтингу», і серед відзначених в трьох номінаціях опинилися представники Донеччини: «Краща спортсменка» – Василиса Козирева, «Кращий спортсмен» – Юрій Романюк, «Кращий тренер» – Ігор Котляров.

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *