Представники Донецької ОДА відвідали Європейський Конгрес місцевого самоврядування

Представники Донецької області вперше прибули до Кракова, де 28 березня завершився Третій Європейський Конгрес місцевого самоврядування. Його відвідала делегація Донецької обласної державної адміністрації. Європейський конгрес місцевого самоврядування – це дискусійний майданчик, а також місце зустрічі лідерів місцевого самоврядування з представниками бізнесу, науки, неурядових організацій, міністерств та урядових відомств. В рамках програми було проведено 80 заходів за шістьма тематичними напрямками: фінанси, навколишнє середовище, економіка, суспільство, інновації, бізнес і місто.

Цього року Конгрес відвідало понад 2000 гостей з більш ніж 30 країн.

«Для нас Україна – найголовніший партнер, тому гості з України беруть участь практично в усіх наших заходах. Реформа з децентралізації – це реформа, яка мала в Польщі великій  успіх. Наші країни дуже схожі. Сподіваюся, що досвід Польщі буде корисний для України. На шлях реформування ми стали ще у 90-х роках, ваша країна – нещодавно, крім того, бойові дії, які зараз мають місце, ускладнюють хід реформ. Однак, треба зазначити, що Україна значно просунулася в цьому питанні. Основне завдання децентралізації – це розмежування повноважень та потоків фінансування, а також забезпечення прозорої системи контролю та нагляду», – підкреслив координатор з питань України Інституту Східноєвропейських досліджень Яцек Ключковський.

Виконуюча обов’язки директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної державної адміністрації Людмила Биченко висловила щиру подяку представництву Ради Європи в Україні та Інституту Східноєвропейських досліджень Польші за надану можливість взяти участь у Конгресі.

«Програма була цікавою  та насиченою. Безумовно, для мене та моїх колег – це був безцінний досвід», – зазначила Людмила Биченко.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *