До парламенту внесено законопроект, що обмежує проведення абортів

До Верховної Ради було внесено законопроект щодо обмежень по проведенню операцій штучного переривання вагітності (абортів). Ініціатором проекту закону виступив народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитро Голубов.

Документ розміщений на сайті Ради, передає Громадське.

Згідно з пояснювальною запискою, документом пропонуються зміни та доповнення до Цивільного кодексу та Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо дозволу на штучне переривання вагітності лише у випадках та за наявності обставин, встановлених законодавством:

— якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки;

— є медичні показання щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження;

— зачаття дитини в результаті зґвалтування.

Наголошується, що вказані обставини обов’язково мають засвідчуватися комісією відповідних експертів. Також передбачається, що жінці, якій дозволений аборт, в обов’язковому порядку безкоштовно надаватиметься вся повнота інформації про наслідки такої операції та стадію ембріоногенезу.

Аборти дозволятимуться, якщо терміни вагітності не перевищують 22 тижні.

«За результатами проведення УЗД та внутрішньоутробної оптичної зйомки встановлено – дитина, яку абортують, зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами доводять до смерті. Наразі близько одного мільйона подружніх пар в Україні є безплідними. З них майже 90% – у зв’язку з безплідністю жінки. Основною ж причиною жіночої неплідності є аборт (у 80%)», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Раніше у Польщі відмовились від повної заборони абортів після масових протестів.

У Польщі, зокрема у Варшаві, тисячі людей виходили на вулиці, протестуючи проти ініціативи про заборону абортів.

Хвиля протестів під назвою «Czarny protest» почалася у Польші у зв’язку з розглядом Сеймом заборони абортів і введення кримінальної відповідальності за їх вчинення. 3 жовтня акцію підтримали у Києві та Львові.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *