На Харківщині прокуратура викрила керівників ГУ Держпраці в області, які отримали 100 тис грн хабара

Прокуратура Харківської області спільно з Управлінням захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управління Служби безпеки України в Харківській області та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в Харківській області викрили злочинну схему отримання неправомірної вигоди, яку розробило керівництво Головного управління Держпраці в області.

Начальник одного із відділів ГУ Держпраці спільно зі своїм керівником вимагали та отримали через посередника 100 тис грн неправомірної вигоди від директора одного з ТОВ на Харківщині.

Саме в таку суму вони оцінили скасування постанови про накладення фінансових санкцій за порушення товариством трудового законодавства України на суму 385 тис грн.

Згідно зі схемою керівник товариства приніс гроші посереднику для передачі їх начальнику відділу ГУ Держпраці, а той, у свою чергу, повинен був їх передати одному із своїх керівників.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Проводяться санкціоновані судом обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів справи.

Досудове розслідування розпочато за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання щодо затримання викритих посадовців та посередника відповідно до ст. 208 КПК України.

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *