Президент України зустрівся з Президентом Румунії




У ході робочого візиту на Мальту Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Петро Порошенко привітав послідовну позицію Румунії щодо необхідності збереження діючих санкцій ЄС щодо Росії через її триваючу агресію та порушення територіальної цілісності України.

Президент України подякував румунській стороні за важливу допомогу з реабілітації поранених українських військовослужбовців та організацію оздоровлення дітей із українських сімей, які постраждали під час війни проти російської агресії. Було також висловлено вдячність за провідну роль Румунії у реалізації проекту Трастового фонду НАТО для України з кібернетичного захисту.

Президенти погодилися з необхідністю активізації роботи Українсько-румунської спільної комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва.

Глави держав обговорили питання продовження двосторонньої співпраці у газотранспортній сфері з метою посилення енергетичної безпеки шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу між двома країнами, у тому числі його реверсних постачань.

Співрозмовники також обговорили розвиток ситуації в Молдові.

ф

Робочий візит Президента до Республіки Мальта

29 березня 2017 року – 20:51
































































































































ф

Робочий візит Президента до Республіки Мальта

29 березня 2017 року – 20:51










Президент України Петро Порошенко виступив на Конгресі Європейської Народної Партії «Майбутнє Європи», 29 березня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака




































































У рамках участі у розширеному саміті Європейської народної партії на Мальті Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, 30 березня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака







Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *