Україна попросила Асоціацію готелів Туреччини включити до мережі україномовні канали

У турецьких готелях можуть з’явитися українські телеканали. Відповідне прохання на ім’я голови Асоціації Готельєрів Туреччини надіслав  Надзвичайний i Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга.

Копію листа він опублікував у Тwitter, передає VIDIA.

Закликаю долучитися до ініціативи @UKRinTR і ставити за умову належного сервісу наявність укр телеканалів в тур готелях #українцямукраїнське pic.twitter.com/Pz3BNuHF9a

— Andrii Sybiha 🇺🇦 (@andrii_sybiha) 29 березня 2017 р.

За даними офіційної турецької статистики, за минулий рік кількість українських туристів, які відвідували курорти Туреччини, збільшилась на 48% і склала рекордний показник в 1 мільйон 45 тисяч громадян.

«Відповідно до наших очікувань, тенденція до збільшення взаємних обсягів туристичних потоків буде тривати і в поточному році, — йдеться у листі Андрія Сибіги. — Водночас, одним питанням, яке викликає незадоволення туристів з України, є часті випадки відсутності основних українських каналів (українською мовою) у телевізійній мережі, які пропонують українські готелі».

«Враховуючи, що сьогодні наша держава переживає військову агресію з боку Росії, а також за умов агресивної російської пропаганди, що транслюється російськими каналами, для громадян України під час їхнього відпочинку в Туреччині є надзвичайно важливим мати доступ до об’єктивних джерел інформації — каналів українського телебачення», — зауважує  Посол України.

Нагадаємо, після запровадження квот з’явилося кілька цілком україномовних радіостанції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *