Юрій Луценко: Прокуратура Автономної Республіки Крим має дислокуватися у м. Сімферополі (ФОТО, ВІДЕО)

У п’ятницю, 31 березня 2017 року, за участі Генерального прокурора України Юрія Луценка та прокурора АР Крим Гюндуза Мамедова відбулося відкриття головного офісу прокуратури Автономної Республіки Крим.

Серед інших запрошених на відкритті були народні депутати України Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров, Перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, директор програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, адвокат Регіонального центру прав людини та експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Роман Мартиновський, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко та представники інших правозахисних організацій.

Внаслідок окупації Російською Федерацією території півострову Крим у червні 2014 року прокуратуру Автономної Республіки Крим було передислоковано до м. Києва.

Тривалий час прокуратура була практично номінальною.

«З вересня минулого року, коли запрацювала команда прокурора Гюндуза Мамедова, ми маємо 31 обвинувальний акт щодо депутатів Автономної Республіки Крим, які голосували на догоду окупантам, прикриваючи цим злочини проти України», —зазначив Юрій Луценко.

Він висловив переконання, що прокуратура Автономної Республіки Крим завершить досудове розслідування і в поточному році всі справи щодо кримських депутатів-зрадників будуть передані до суду.

За словами Генерального прокурора, також триває досудове розслідування щодо працівників прокуратури, міліції, судів, які співпрацюють з окупантами.

«В першу чергу ми займаємось тими, хто зараз здійснює репресії проти українських активістів з числа кримських татар, українських громадян, власне будь-якої національності громадян України», — сказав Генеральний прокурор.

Окрім цього, він зазначив, що однією із задач прокуратури Автономії є співпраця з Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

«Ми готуємо аргументи для того, щоб відповідний орган прийняв рішення про початок розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності», — сказав Юрій Луценко.

Генеральний прокурор високо оцінив, як швидко та якісно прокурор Автономної Республіки Крим укомплектував штат прокурорсько-слідчими працівниками, забезпечив матеріально-технічною базою і створив усі умови для роботи прокуратури.

Проте, висловив сподівання, що найближчим часом прокуратура все ж таки повернеться на те місце, де і повинна знаходитися – у м. Сімферополь.

У свою чергу прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов висловив щиру подяку Генеральному прокурору України Юрію Луценко за надану підтримку та сприяння в організації повноцінної роботи прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *