Ми вирішимо проблему постачання енергоносіїв на Луганську ТЕС та збережемо …

Ми вирішимо проблему постачання енергоносіїв на Луганську ТЕС та збережемо наші автошляхи, – Юрій Гарбуз

Під час апаратної наради розглянуто питання щодо підсумків роботи Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації за 2016 рік та пріоритетні напрямами роботи на 2017 рік.
Доповідачем на цю тему виступив директор Департаменту Сергій Шелест. За його словами у 2016 році відбулося значне поліпшення ситуації. Індекс промислового виробництва за 2016 рік склав 138% в порівнянні з 2015 роком. Реалізація промислової продукції за 2016 рік – 36,9 млрд грн, що становить 2,1% в загальному обсязі реалізованої продукції України.
Під час наради обговорили проблему постачання вугілля на Луганську ТЕС для забезпечення її сталої роботи та створення резерву енергоносіїв на опалювальний сезон 2017-2018р.
«Єдина можливість транспортувати вугілля – залізницею до Рубіжного, а потім автотранспортом до Щастя. Але у такому випадку за добу по головній магістралі області будуть проїжджати 160 великовантажівок. Такий інтенсивний рух не тільки «доб’є» наші дороги, а й повністю паралізує рух пасажирського транспорту», – сказав голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз.
Тому очільник області доручив Департаменту та «Облавтодору» розробити оптимальну схему руху вантажного транспорту із використанням об’їзних та ґрунтових доріг.
«Упевнений, що ми вирішимо проблему постачання енергоносіїв на Луганську ТЕС та збережемо наші автошляхи», – наголосив Юрій Гарбуз.
Також на нараді зазначено, що на сьогодні Луганська область відключена від Об’єднаної енергетичної системи України. Єдиним джерелом генерації електроенергії є Луганська ТЕС, яка здійснює електропостачання на контрольовану частину області, так і в ОРЛО.
Департаментом проведена значна робота по підключенню регіону до єдиної енергосистеми України. ДП «НЕК «Укренерго» прийнято рішення про будівництво нової підстанції потужністю 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» і будівництво нової повітряної лінії 200 кВ «Кремінська-Ювілейна», яка з’єднає область з Об’єднаною енергосистемою України. Станом на 1 січня 2017 розроблено технічно-економічне обґрунтування проекту, виконано його експертизу. Орієнтовний термін введення підстанції в експлуатацію – I квартал 2018 року.
З метою енергозабезпечення Станично-Луганського району області з підконтрольної території реалізовано проект «Будівництво ПЛ 35 кВ – відпайка на ПС-110 кВ «Станиця-Луганська» від ПЛ 35 кВ «Плотина-Комишне». Будівництво завершено 21 грудня 2016, вартість робіт склала 17 млн грн з власних коштів ТОВ «ЛЕО».
На реалізацію Регіональної цільової програми дорожнього будівництва в Луганській області на 2016-2019 роки з обласного бюджету направлено 265 млн грн. У рамках Програми в поточному році розроблено 18 проектів на поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування та капітальний ремонт мостів, пошкоджених під час АТО.
Розпочато ремонт дороги державного значення Р-07 Чугуїв – Мілове (через Старобільськ) і ремонт дороги місцевого значення О-130501 Кремінна – Торське. На утримання автомобільних доріг загального користування на 2016 рік з державного бюджету було виділено 98 млн грн.
Проводиться розробка проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт 6 мостів, зруйнованих в ході проведення АТО. Проходить відновлення мостового переходу через р. Сіверський Донець і планується ремонт шляхопроводу між містами Сєвєродонецьк та Лисичанськ на ділянці регіональної дороги загального користування державного значення Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ. Вартість ремонтних робіт – 200 тис. грн за рахунок коштів ПРООН в Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *