Нас об’єднує спільна відданість європейським цінностям – Президент про співробітництво України та Латвії




Президент Петро Порошенко переконаний, що Україну та Латвію об’єднує також спільна відданість європейським цінностям. Глава держави подякував Латвії за тверду і послідовну позицію з підтримки євроінтеграційних європейських прагнень України, що відображається в численних проектах з підтримки відповідних реформ в нашій державі та обміні досвідом в імплементації європейської інтеграції.

«Ми також зацікавлені в реалізації ваших досягнень в питаннях боротьби з корупцією, реформуванні державної служби, місцевого самоврядування, а також реформуванні окремих секторів економіки. Наші фахівці дуже уважно вивчають латвійський досвід», – зазначив Петро Порошенко. Він повідомив, що сьогодні було досягнуто кількох важливих домовленостей, в тому числі щодо подальшої роботи і координації в поверненні в Україну фінансових активів.

Президент високо оцінив і позицію Латвії щодо необхідності набуття чинності та реалізації Угоди про асоціацію України з ЄС. «Ми чекаємо, що наші нідерландські партнери найближчим часом завершать процес ратифікації і нарешті ратифікаційні грамоти будуть передані до Брюсселю», – зауважив він.

Глава держави також подякував за співпрацю і підтримку в питанні запровадження безвізового режиму для українських громадян у країнах Шенгенської зони. «Латвія дуже добре підготувалася до цього. Вона вже сьогодні має три щоденних рейси латвійських авіакомпаній, які міцно пов’язують Київ і Ригу. І зараз буде відкрито транспортне сполучення з Одесою. Латвія є воротами в Європу, де українські громадяни можуть приїжджати не лише у Латвію, а й у північні країни, починаючи з Фінляндії, Данії, Швеції і багато інших держав. Думаю, із запровадженням безвізового режиму ця позиція лише посилиться», – сказав Петро Порошенко.

Окремо Президент відзначив відновлення у грудні 2016 року роботи двосторонньої Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва. «Ми задоволені тими результатами, які було досягнуто, планами, які треба реалізувати і хочу наголосити, що вони мають повну мою підтримку як Президента України», – сказав Петро Порошенко і висловив вдячність особисто Президенту Латвії Раймондсу Вейонісу «за міцну підтримку незалежності та європейських прагнень українського народу».

У свою чергу, Президент Латвії наголосив, що в інтересах його країни бачити співпрацю нашої держави з Європою та нагадав, що Латвійська Республіка пройшла цей шлях нещодавно і готова поділитися з Україною своїм досвідом співпраці з Європейським Союзом.

«Ми дуже позитивно сприймаємо і добре розуміємо складність цих нововведень та реалізації цих планів», – сказав Раймондс Вейоніс.

Президент Латвії також підкреслив важливість розвитку міжлюдських стосунків та вільних подорожей, який відкриває безвізовий режим з країнами ЄС для українців. «Ми сподіваємося, що вже цього літа українські громадяни зможуть без віз подорожувати до країн Шенгенської зони», – сказав він.

Раймондс Вейоніс зазначив, що Україна є важливим торговельним партнером його країни, і Латвія зацікавлена у співпраці в економічному плані, зокрема у фармацевтиці, сільському господарстві, транспорті, машинобудуванні, логістиці.

ф

Офіційний візит Президента до Латвійської Республіки

4 квітня 2017 року – 11:30











































































































































































































ф

Офіційний візит Президента до Латвійської Республіки

4 квітня 2017 року – 11:30






Президент Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом в рамках свого офіційного візиту до цієї держави, 4 квітня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка

































































































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *