У НЗФ «Сомалі» ідентифіковано військовослужбовця залізничних військ Росії

«Універсальний солдат»: Ідентифіковано військовослужбовця-залізничника ЗС РФ у лавах бандформування «Сомалі».

Базу даних міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm доповнюємо підрозділом залізничних військ Збройних сил Російської Федерації. Раніше такі підрозділи на Донбасі ще не фіксувалися. За результатами OSINT-розвідки у лавах НЗФ «Сомалі» на Донбасі ідентифіковано військовослужбовця залізничних військ російської армії.

Об’єкт розслідування

Закрієв Магомед І.

Дата народження 1 листопада 1992 р. н. Уродженець міста Грозний, Чеченська Республіка Ічкерія. У соціальних мережах —VK1 (архіви профілю, альбомуконтактів), VK2 неактивний (архіви профілюальбомуконтактів).

Судячи з усього, чинний військовослужбовець-контрактник у складі 39-ї окремої залізничної бригади Південного військового округу ЗС РФ (донедавна в/ч 01228, з 01.12.2015 р. в/ч 98546. м. Краснодар. Підрозділи бригади розкидані в м. Тимашевськ, м. Курганінськ і в окупованому українському м. Керч). Строкову військову службу проходив з осені 2014 року до осені 2015 року, з наступним підписанням трирічного контракту.

Прив’язка до місцевості однієї з фотографій, завантаженої у грудні 2016 року: М. Закрієв позує на фоні АЗС «Паралель» № 34 в окупованій Макіївці. Координати — 48.0373712, 37.9626238. Цю локацію також можна детальніше роздивитися у сервісі Яндекс.Карти

На те, що фігурант Закрієв – чинний військовослужбовець залізничних військ ЗС РФ, який поєднує участь у бандформуванні «Сомалі», непрямо вказують його дружні контакти. Наприклад, — Славік Аракелян. У його фотоальбомі низка фотографій з шевронами залізничних військ, завантажених у 2016-2017 роках і позначених позначкою про службу у в/ч 01228. Також у самого Закрієва в новому профілі чимало фотографій, завантажених у 2016 році, на яких він позує в штатній піксельній формі, з петличкою та шевронами залізничних військ ЗС РФ на фоні спецтехніки  (цих фотографій немає у його старому профілі).

Навіть якщо припустити, що М. Закрієв зараз не служить у російській армії, фігуранта видає фотографія з нагородами, завантажена в його неактивний профіль 3 грудня 2015 року і вже пізніше в його новий профіль. Зокрема, на фото з чорною «дембельською» формою «красуються» дві неофіційні нагороди: 1. Т. зв. медаль «За службу на Північному Кавказі»,  яку часто носять чинні військовослужбовці-контрактники і «ветерани» Південного ВО; 2. Т. зв. медаль «За ратну доблесть», заснована всеросійською громадською організацією ветеранів «Бойове братство», яку ми не раз фіксували (1, 234) у кадрових російських військовослужбовців, які пройшли через «українські відрядження», зокрема, з нагородними посвідченнями з печатками терористичних організацій «Д/ЛНР». Все це наводить на думку, що ще у 2015 році М. Закрієв, перебуваючи на строковій службі у залізничних військах ЗС Росії, встиг побувати у відрядженнях на Донбасі.

Також слід сказати про серію постановочних фотографій з альбому М. Закрієва, на яких фігурант позує на «передовій» з різними зразками озброєння. Звісно ж, для кавказця Закрієва ганебно постити реальні фотографії, які зображують його щоденну службу з мотикою і лопатою на фоні залізничного полотна. За таке з нього глузували б земляки, тому Закрієву довелося схитрувати і подати себе при зброї — з автоматом/підствольником, з автоматом/глушителем, кулеметом, гранатометом – з усім арсеналом, який йому під руку попався.

Як відомо, тільки до середини 2014 року збитки залізниці на Донбасі оцінювалися у 300 млн гривень. З огляду на те, що у проросійських маріонеткових терористичних організацій «Д/ЛНР» немає ні засобів, ні кадрів для реабілітації важливих артерій, але на інформаційних порталах колаборантів час від часу з’являються повідомлення про відновлення залізниці, можна припустити, що в цьому процесі активно залучені російські військові залізничники.

Залізничні війська ЗС Росії – спеціальні війська, призначені для виконання завдань залізничного забезпечення – підготовки, будівництва, відновлення і загородження (перешкоджання використанню супротивником) об’єктів залізничних шляхів сполучення). Так, російські залізничні війська відновили мости і шляхи сполучення в окупованій Абхазії перед російською воєнною агресією проти Грузії в 2008 році, забезпечивши сили вторгнення залізничним транспортом для перекидання особового складу, техніки і озброєння.
Нагадуємо, що з весни 2015 року залізничні війська ЗС РФ будують двоколійну електрифіковану залізницю в обхід України на ділянці Журавка— Міллерово.

Матеріал підготовлено на основі інформації Відаля Сорокіна спеціально для міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

(CC BY 4.0 ) Матеріал подготовлено спеціально для сайту міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на авторів і статтю на сайті обов’язкове.

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *