Марина Порошенко відвідала відому Ризьку українську середню школу




У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Латвійської Республіки дружина Глави держави Марина Порошенко відвідала український осередок у Балтійських країнах – Ризьку українську середню школу. Перша леді України, вивчаючи міжнародний досвід впровадження інклюзивного освітнього середовища, також ознайомилася з роботою однієї із перших латвійських інклюзивних шкіл – Початковою школою Вайварі.

Марина Порошенко разом із дружиною Президента Латвії Іветою Вейоне поспілкувалася з учнями та педагогами українського навчального закладу. Наразі українська школа у Ризі та дитячий садок, що працює під її егідою, є одними з найкращих і бажаних освітніх закладів у Латвії.

Установа надає якісну освіту, застосовуючи найкращі європейські методики.  Зокрема, білінгвальне навчання: 60% – латиська мова, 40% – українська. При цьому українську мову та літературу, а також історію України тут вивчають за українськими підручниками, але за стандартами ЄС.

За словами Марини Порошенко, сьогодні Ризька українська школа є однією з найпрогресивніших та  найсучасніших українських шкіл в країнах Європейського Союзу.

Директор школи Лідія Кравченко наголосила, що навчальний процес побудований на основі ризьких освітніх програм і кращих зразків українських шкіл світу. «На сьогодні школа є однією з кращих в Ризі. Це стосується не тільки рівня навчання, а й матеріально-технічної бази. Лише одна бібліотека тут налічує 17 тисяч найменувань книжок. І це справжній культурний центр не лише для учнів школи, а й для всієї української громади Латвії. Діти мають скайп-семінари з провідними українськими вчителями та науковцями», – зазначила директор.

Учні ризької школи постійно беруть участь в олімпіадах і конкурсах, які проходять як в Латвії, так і в Україні. Щороку українські школярі з Риги беруть активну участь у Міжнародному конкурсі української мови ім. Петра Яцика, у якому посідають призові місця. І вже понад 20 випускників цієї школи здобули освіту у вищих навчальних закладах України за рахунок державної квоти.

ф

Марина Порошенко відвідала Ризьку українську середню школу

4 квітня 2017 року – 19:55





























ф

Марина Порошенко відвідала Ризьку українську середню школу

4 квітня 2017 року – 19:55



















Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *