Оперативне зведення штабу АТО станом на 06:00 – 05 квітня 2017

Ситуація в районі проведення АТО загострюється. Незважаючи на всі домовленості, російсько-терористичні підрозділи режиму «тиші» не дотримуються.
За минулу добу зафіксовано 54 обстріли позицій Збройних Сил України. За цей час п’ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Такі дані оприлюднив сьогодні вранці спікер прес-центру штабу антитерористичної операції підполковник Ярослав Чепурний.

Найгарячіше вчора було поблизу Маріуполя. Тут з мінометів калібру 82 мм ворог накривав вогнем захисників Красногорівки і Широкиного. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів він бив по опорних пунктах в районі Павлополя і Водяного. Позиції під Мар’їнкою обстрілював з гранатометів, а в бік морських піхотинців в Гнутовому відкривав вогонь з кулеметів. З озброєння БМП противник бив по позиціях морпіхів в районі Водного і Широкиного. Поблизу Новотроїцького активно діяв ворожий снайпер.
Крім того вчора, під Мар’їнкою, відбулося бойове зіткнення з ДРГ противника. Сталося це, коли група бойовиків намагалася наблизитися до наших позицій. Прихований рух противника було виявлено. Командир бригади, враховуючи пряму загрозу життю і здоров’ю підлеглих, прийняв рішення на застосування зброї, після чого противник відійшов.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник бив по захисниках Авдіївки. З гранатометів – по опорних пунктах поблизу Луганського, Опитного, Пісків і Невельського. З великокаліберних кулеметів супротивник відкривав вогонь в бік наших воїнів під Кам’янкою, Опитним, Верхньоторецьким, Шахтою Бутівка і Пісками. У районах Опитного і Троїцького активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку зафіксовано найменшу кількість обстрілів. Тут зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї відкривав вогонь в бік наших позицій в районі населеного пункту Лобачеве.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *