У Торецьку перевірили умови проживання дітей у прийомних сім’ях

У  м. Торецьк на первинному обліку служби перебуває 294 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що складає 2,75% від загальної чисельності дитячого населення міста, з них 86% перебуває у сімейних формах виховання. Цей показник менше за загальнообласний.

Протягом 2016 року громадянами України було усиновлено 3 дитини, що перебували на первинному обліку служби у справах дітей Торецької міської ради. Протягом трьох місяців 2017 року 3-х дітей усиновлено громадянами України та 1 дитину – іноземними громадянами. Влаштовано під опіку, піклування у 2016 році 41 дитину, з них 34 дитини на території міста Торецька, протягом трьох місяців 2017 року вже 11 дітей влаштовано до прийомних сімей, що на  120% більше за аналогічний період 2016 року.

На теперішній час на території міста функціонує 13 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей. Одна сім’я, в якій виховується 2 дітей, виїхала за межі України у зв’язку з проведенням на території області антитерористичної операції. Прийомні батьки 2-х прийомних сімей мають наміри створити на базі своєї родини дитячі будинки сімейного типу.

Під час візиту служби у справах дітей облдержадміністрації було перевірено умови утримання дітей зазначеної категорії у 6 прийомних сім’ях, у тому числі одну прийомну сім’ю, яка переїхала з м. Горлівка. Усі діти проживають у квартирах та будинках прийомних батьків.

Відповідно до чинного законодавства 5 прийомним родинам призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

За бюджетні кошти, делеговані кошти, кошти державного бюджету у 2016 році було охоплено оздоровленням та відпочинком 7 прийомих дітей, а у 2017 році – 2 дітей, які відвідали табори: м. Одеси «Молода Гвардія», м. Києва «Артек»,              м. Святогірськ «Перлина Донеччини», а інші за рахунок коштів прийомних батьків.

Діти, які влаштовані в прийомні сім’ї, не втрачають права на належні їм аліменти, пенсії, в закладах освіти отримують безкоштовні обіди.

Прийомним батькам, батькам-вихователям надається всебічна підтримка від керівництва Торецької міської ради. За рахунок місцевих бюджетів діти щорічно отримують подарунки до Дня Святого Миколая.

Просимо всіх  не залишатися байдужими та  долучитися до шляхетної справи, допомогти родинам, де є прийомні діти, щодо взяття їх до родини,  і  подарувати дітям частинку свого серця і сімейного затишку.

Служба у справах дітей Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *