За втручання Головної військової прокуратури у власність держави повернуто військове містечко у м. Харкові

Колишні посадові особи Міністерства оборони України, ігноруючи відсутність згоди Кабінету Міністрів України, здійснили відчуження у власність комерційного товариства військове містечко разом з 9 будівлями розташованих на земельній ділянці площею 6,5 га.

Свої незаконні дії посадовці оборонного відомства прикривали намірами привести військовий шпиталь у м. Дніпро до стандартів НАТО.

Однак, замість отримання сучасного шпиталю, держава позбулась права власності як на сам шпиталь, так й на будівлі військового містечка у м. Харкові.

Встановивши порушення закону при вибутті військового майна з державної власності, Головна військова прокуратура звернулась до господарського суду.

Після тривалих судових дебатів, Харківський апеляційний господарський суд в травні 2016 року погодився з доводами військового прокурора та зобов’язав повернути будівлі вказаного військового містечка у власність держави. Законність судового рішення в серпні того ж року підтверджена постановою Вищого господарського суду України.

Враховуючи, що одним з критеріїв оцінки діяльності прокурорів є фактичне поновлення порушених законних інтересів держави, приємно відзначити, що в цьому процесі поставлено крапку. Будівлі військового містечка у м. Харкові, як і сам військовий шпиталь у м. Дніпро, у березні 2017 року зареєстровано на праві власності за державою.

Наразі повернуті будівлі використовуються Військово-медичним клінічним центром Північного регіону для зберігання медичного майна та техніки, яке задіяне у т.ч. для надання своєчасної допомоги військовослужбовцям в зоні АТО.

Головна військова прокуратура й надалі продовжує виконувати визначені Конституцією України функції із судового захисту законних інтересів держави.

Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *