Перехоплення радіоефіру гелікоптера РЕБ ВПС РФ (Мі-8МТПР-1) у Криму (АУДІО)

Волонтери перехопили радіоефір гелікоптера РЕБ ВПС Росії Мі-8МТПР-1 в небі над Кримом

Українські волонтери активно допомагають розвідникам, використовуючи передовий досвід та інноваційні технології. За допомогою пристроїв радіоперехоплення їм вдається прослуховувати також і ефір авіаційного діапазону.  Волонтери  групи «Армія SOS» передали міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm ексклюзивні докази перебування на території окупованого Криму новітніх прототипів вертольотів радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1. Їх наявність було виявлено та підтверджено під час чергового сеансу блокування бортовими комплексами РЕБ частот авіаційного діапазону в березні 2017 року. До цього часу не вдавалося зафіксувати їх використання на території Криму.
Представлений ексклюзивний аудіо запис перехоплення ефіру був зроблений волонтером «Армії SOS» за допомогою пристрою «HackRF One».

Варто звернути увагу, що гелікоптери Мі-8МТПР-1 призначені для прикриття груп фронтових бомбардувальників та/або армійської авіації від засобів протиповітряної оборони (ППО).

В 2016 році стало відомо, що Міноборони РФ мало отримати 10 вертольотів радіоелектронної боротьби Мі-8 МТПР-1, оснащених станцією активних перешкод “Ричаг-АВ”. Поставки ВПС РФ вертольотів даного зразка на думку розробників мають істотно збільшити їх можливості по прориву і придушенню сил ППО. Як в 2016 році повідомляло видання Milkavkaz.net,  перші партії вертольотів  Мі-8 МТПР-1 надійшли саме в прикордонні з Україною Західний і Південні військові округи.
Таким чином варто враховувати, що вертольоти цього типу можуть бути використані РФ з кримського плацдарму у разі подальшої ескалації та втілення планів нападу на територію України з підтримкою авіації.

Волонтери роблять українську армію більш сучасною

Вже 3 роки поспіль волонтери допомагають армії вистояти перед російською агресією та вийти на якісно новий рівень оснащення для ефективного виконання завдань по стримуванню противника.

Одним з багатьох напрямків діяльності колективу «Армія SOS» є постачання в українські військові підрозділи РЕР сучасних зразків розвідки.


Цікаво, що радіоперехоплення ефіру найсучаснішого російського зразка РЕБ ВПС РФ було зроблене волонтером за допомогою пристрою «HackRF One». Даний пристрій  являє собою глибоку модернізацію, відомого всім аматорам моніторингу радіоефіру, китайського «донгу» на основі мікросхеми RTL. Він дозволяє проводити моніторинг широкої смуги частот та фіксувати виявлене випромінювання. Крім того, програмне забезпечення до пристрою знаходиться у відкритому доступі та має відкриту архітектуру.

Поки державні структури пробуксовують через забюрократизованість та архаїчність системи управління та прийняття рішень – волонтери використовують передові технології, власноруч збираючи кошти та закуповуючи новітні системи, які можна віднести до не летальних типів озброєння і техніки.

Волонтери звертаються до всіх небайдужих та крім фінансової підтримки пропонують також спробувати сили в радіо мисливстві за окупантами. Тільки разом, використовуючи креативні та високотехнічні методи можна здолати агресора і звільнити Донбас та Крим.

(CC BY 4.0 ) Матеріал підготували Roman Burko і Михайло Кузнецов спеціально для сайту міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на джерело обов’язкове.

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *