«Україна виступає за створення зон безпеки навколо стратегічних підприємств», – Ірина Геращенко

На перемовинах у Мінському форматі Україна продовжуватиме наполягати на постійному контролі екологічної безпеки поблизу лінії розмежування та створення дієвих зон безпеки навколо стратегічних підприємств. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час робочого візиту до Донецької області.

Ірина Геращенко зазначила, що питання екологічної безпеки недостатньо розглядаються під час переговорів у Мінську та часто ігноруються бойовиками, які продовжують перешкоджати відновленню відповідної інфраструктури та періодично ставлять під загрозу хімічного ураження стратегічні підприємства на підконтрольній Україні території.

«Іноді вражає бездумне ставлення іншої сторони до екологічних проблем. Наприклад, на Донецькій фільтрувальній станції є десятки ємностей з хімікатами, які можуть пошкодити сотні квадратних кілометрів. У такому випадку не тільки величезні міста залишаться без питної води, але й територія перестане буди придатною для господарчої діяльності», – заявила Ірина Геращенко.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської Інтеграції Марія Іонова зауважила, що уряд продовжуватиме розвивати екологічні програми у Донецькій області та приділятиме особливу увагу ефективному використанню екологічних фондів у місцевих радах для створення комфортних умов життя громадян.

Також в ході свого візиту до Авдіївки Ірина Геращенко взяла участь у висадці алеї в рамках безстрокової Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» та оглянула Авдіївський коксохімічний завод, де поцікавилася, як сьогодні безпекова ситуація впливає на виробництво та як підприємство піклується про екологічну ситуацію в Авдіївці.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *