Зв’язківці 136-ї бригади ЗС РФ на Донбасі: списки, документи, накази (ФОТО)

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm продовжує серію публікацій про російських військовослужбовців 136-ї ОМСБр (в/ч 63354 м. Буйнакськ, республіка Дагестан), яких командування 58-ї армії направило на Донбас для ведення бойових дій проти України. У цьому матеріалі будуть ідентифіковані зв’язківці 136-ї бригади.

Нагадуємо, що інформацію з особистої пошти начальника штабу розвідувального батальйону Дорошенка Олега Володимировича надали волонтерам InformNapalm хактивісти Українського Кіберальянсу (UkrainianCyberAlliance, UCA і “КіберХунти”).

Відразу ж після публікації першої частини розслідування, в якому було проведено ідентифікацію танкістів 136-ї бригади ЗС РФ, капітан Дорошенко видалив свій профіль у соціальній мережі ВКонтакті. За його прикладом вчинили й деякі танкісти, чиї особисті дані InformNapalm представив у відкритому доступі у вигляді таблиці.

У цій публікації ми розглянемо військовослужбовців батальйону зв’язку, яких направили для виконання завдань у складі угруповання військ (сил) «Південь» на територію Ростовської області у 2014 році.

Пропонуємо витяг із Наказу командира військової частини 63354 № 177 від 30.07.14 р.

До видачі бойового розпорядження командувачем 58-ї армії комплектування прикордонних воїнських розташувань проводилося на основі телеграм начальника штабу військової частини 47084. Нижче представлено типовий Наказ командира військової частини 63354. Для систематизації й аналізу використовували десятки таких наказів.

217 наказ від 11.09.14 р.

Особисті дані військовослужбовців зі складу батальйону зв’язку, відправлених у відрядження у напрямку Буйнакськ-Поповка (Ростовська область), представлені у вигляді таблиці.

Способом вивчення соціальних профілів військовослужбовців батальйону зв’язку 136-ї ОМСБр ЗС РФ ми отримали докази їхнього незаконного перебування на території України влітку-восени 2014.

Наприклад, молодший сержант Землянухін Владислав Вікторович (архів профілю, альбому, контактів) зберіг серію фотографій російсько-українського “відрядження”. Номери і тактичні знаки на техніці заліплені землею.

Належність Владислава Землянухіна до 136-ї ОМСБр ЗС РФ підтверджується фотографіями на території військової частини і медаллю з особистим підписом командувача 58-ї армії РФ А. Гурульова.

Період тривалого відрядження в Україну підтверджується коментарями до фото – три місяці, що на 01 жовтня 2014 якраз відповідає періоду направлення за наказом в Ростовську область з 28.07.2014
(текст коментарів) :

Альберт Габбасов коли додому?

Владислав Землянухін Альберт, як все закінчиться

Альберт Габбасов Владислав, ще не відомо чи що?

Владислав Землянухін Бл@ ми тут третій місяць уже п@здець що зазнали

Згадуються у листуванні й інші військовослужбовці з представленого списку зв’язківців: командир взводу управління Шмельов Юрій Миколайович і водій-електрик радіостанції (Р-166-05) Балаєв Артем Ігорович:

Альберт Габбасов: “Владислав, як там Балаєв і Шмельов поживають? привіт передавай!”

Хоч Землянухін за наказом направлений в Ростовську область як начальник радіостанції (Р-149 АКШ-2), на фотографіях він позує на фоні російської мобільної радіостанції Р-166-0.5 «Артек» (фото 1, 2, 3, 4)

Російська радіостанція Р-166-0,5 «Артек» на шасі К1Ш1 стоїть на озброєнні російської армії з 2005 року, активно почала надходити у війська з 2011 року, рівень – не нижче полк/бригада.

Цей вид російської техніки використовували у боях під Дебальцевим взимку 2015, що зафіксовано в базі даних  спільноти InformNapalm. Постійне посилання на базу: bit.ly/RuWeaponryDonbas.

Зазначимо, що фото з радіостанцією зроблене в Луганську за адресою вулиця Даля, 27 на території “Укртелеком”, судячи з таблички. Поряд розташоване ПТУ №7 за адресою вул. Шеремета, 7.

Як сказано вище, номер техніки замазано землею, але шматок бруду відпав і видно частину тактичного знаку 136-ї ОМСБр – квадрат у середині із зафарбованими по діагоналі двома квадратами. Додатково в коментарях радіотелефоніст відділення (переносних засобів зв’язку) взводу зв’язку Антон Мурашкін підмітив не стертий напис на щоглі мобільного засобу зв’язку (рос. – МСС) .

Шеврон 2-го армійського корпусу Росії так запав у душу Землянухіну, що він, повернувшись до пунку постійної дислокації, ще довго франтив з ним у себе в частині.

Крім цього, у фотоальбомі Землянухіна є фотографії на території збірного пункту Луганського обласного військкомату, де розташовувалося бандформування “Зоря” і фіксувалися засоби спецзв’язку, такі як Р-441 «Ливень». Зазначимо, що цей вид техніки згідно з даними списків також використовує 136-а ОМСБр. На деяких фотографіях видно частину блакитної будівлі бази бандформування “Зоря”.

В альбомі також є знімки на фоні будівлі з протилежного боку плацу збірного пункту і фотографії у будівлі стаціонару Луганського онкологічного диспансеру, що розташована поруч.

Порівняємо фото наслідків обстрілу будівлі онкодиспансеру влітку 2014 з фотографіями (1, 2, 3) з альбому російського зв’язківця Землянухіна.

Це черговий яскравий приклад того, як російські військовослужбовці на Донбасі вдаються до тактики терористів, розташовуючись на території соціальних об’єктів: шкіл, лікарень та інших закладів.

У першій частині серії публікацій, присвяченій відрядженням військовослужбовців 136-ї ОМСБр із Буйнакська в Україну влітку 2014, InformNapalm показав як перетинались наші ранні OSINT-розслідування з даними офіційних наказів по військовій частині. У цьому розслідуванні саме інформація з наказів дала можливість ідентифікувати місце перебування буйнакських зв’язківців у Луганську протягом трьох місяців влітку-восени 2014 року.

(CC BY 4.0 ) Матеріал підготували Victory Krm і Михайло Кузнецов спеціально для сайту міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на джерело обов’язкове.

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *