Служба у справах дітей облдержадміністрації надала методичну та правову допомогу у Краматорську

У  м. Краматорську на первинному обліку служби перебуває 404 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що складає 1,3% від загальної чисельності дитячого населення міста, з   них 84,4% перебуває у сімейних формах виховання.

Протягом 2016 року усиновлено 35 дітей (28 дітей – громадянами України, 7 дітей – іноземними громадянами), з них  –  13 дітей, які перебували на первинному обліку служби у справах дітей Краматорської міської ради.

У 2016 році  під опіку, піклування влаштовано 49 дітей. Протягом  трьох місяців 2017 року – 11 дітей усиновлено, 5 дітей влаштовано під опіку, піклування, 1 дитину передано на виховання до прийомної сім’ї.

У місті забезпечено діяльність дитячого будинку сімейного типу та 2 прийомних сімей, які перемістилися з району проведення антитерористичної операції, в яких виховується 7 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 1 особа з числа дітей-сиріт. Виконкомом Краматорської міської ради прийняті рішення про забезпечення функціонування цих сімей на території міста та підписані відповідні договори.

Крім того на території міста функціонує ще 6 прийомних сімей, в яких виховується  10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час візиту служби у справах дітей облдержадміністрації було перевірено умови утримання дітей зазначеної категорії у 4 прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу.

Усі діти проживають у квартирах та будинках прийомних батьків, батьків-вихователів. Діти мають належні санітарно – гігієнічні та побутові умови для проживання: окремі дитячі кімнати, місце для ігор, занять фізкультурою, шафи для одягу, куточки для занять, іграшки, книжки; забезпечені сезонним одягом та взуттям.

В прийомних родинах між батьками та дітьми сформувалось взаєморозуміння;  довірливі й щирі відносини. У питаннях виховання прийомні батьки спрямовують увагу та зусилля на вирішення особистісних проблем дітей, актуальних на даний період часу. Вплив батьків на дітей можна оцінити, як позитивний. Вони приділяють достатньо уваги навчанню та вихованню прийомних дітей; співпрацюють з вчителями та лікарями.

Діти, які влаштовані в прийомні сім’ї, не втрачають права на належні їм аліменти, пенсії, в закладах освіти отримують безкоштовні обіди.

У 2016 році Краматорським управлінням праці та соціального захисту населення призначено та виплачено в повному обсязі соціальної допомоги на дітей у розмірі 573031,56 грн. та грошового забезпечення прийомним батькам у розмірі 240092,89 грн.

Продовжується робота з підвищення педагогічного потенціалу прийомних сімей, поширення знань та навичок щодо формування життєво – важливих зв’язків та спілкування з дітьми. У 2016 пройшли курси підвищення кваліфікації 7 прийомних батьків, 2 батька-вихователя; у 2017 році заплановано проходження навчання 4 прийомними батьками.

За бюджетні кошти, делегованих коштів, державного бюджету за 2016 рік було охоплено оздоровленням та відпочинком 11 дітей.

На даний час триває робота щодо створення у місті ще 2 прийомних сімей.

Прийомним батькам, батькам-вихователям надається всебічна підтримка від керівництва Краматорської міської ради. За рахунок місцевих бюджетів діти щорічно отримують подарунки до Дня усиновлення, Дня Святого Миколая, Дня сім’ї.

Просимо Всіх  не залишатися байдужими та  долучитися до шляхетної справи, допомогти родинам, де є прийомні діти щодо взяття їх до родини  і  подарувати дітям частинку свого серця і сімейного затишку.

Служба у справах дітей Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *