Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області закликала …

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області закликала долучатися до ініціатив Юрія Гарбуза

Сьогодні, 21 квітня, відбулися загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області. Збори провів провів голова Асоціації, голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко. У заході взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

Під час зборів Сергія Тіхоновського було обрано виконавчим директором Асоціації. Крім того, затверджено бюджет Асоціації на 2017 рік.

Члени Асоціації прийняли звернення до мешканців Луганської області та закликали підтримати ініційований Юрієм Гарбузом проект «Луганщина у нас одна».

Учасники наради одноголосно підтримали ініціативу голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щодо реалізації проекту «Луганщина у нас одна». Він передбачає створення єдиної платформи для відкритого діалогу та об’єднання луганчан з обох боків лінії розмежування є відновлення економіки, соціальний захист наших громадян та встановлення миру на Луганщині. Символічним є факт, що першими учасниками проекту стали діти, які протягли свої рученята друзям по той бік лінії зіткнення.

У свою чергу члени Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області закликає всіх земляків, з контрольованої і непідконтрольної українській владі території, приєднатися до акції «Луганщина у нас одна» та докласти всі можливі зусилля для встановлення миру на рідній землі.

Також було прийнято звернення до сільських, селищних, міських, районних рад області які ще не є членами Асоціації.

Представники Асоціації закликали долучитися до них заради консолідації зусиль щодо вирішення завдань з реформування та розвитку місцевого самоврядування Луганської області.

Звернення членів Асоціації
органів місцевого самоврядування
Луганської області до мешканців
Луганської області
Дорогі земляки!

Зовсім недавно органи місцевого самоврядування області об’єднались у Асоціацію, підтримавши заклик голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза відмовитись від політичного розбрату та перейти на «політичну дієту». Адже, ми щиро вважаємо, що єдиною платформою для відкритого діалогу та об’єднання луганчан з обох боків лінії розмежування є відновлення економіки, соціальний захист наших громадян та встановлення миру на Луганщині.
Ми всебічно підтримуємо рішення Уряду України стосовно засад внутрішньої політики щодо окремих територій Луганської та Донецької областей, базовою складовою яких є розвиток «народної дипломатії».
Важливий крок в цьому напрямку – проект «Луганщина у нас одна», також ініційований очільником області.Дуже символічно, що першими учасниками проекту стали діти, які протягли свої рученята друзям по той бік Сіверського Дінця.
Тож, ми не маємо морального права лишитись осторонь! Прийшов час взяти судьбу нашого краю у свої руки!
Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області закликає всіх земляків –і тих, хто живе на українській частині області, і тих, хто змушений залишитись на окупованій території, приєднатися до акції «Луганщина у нас одна» та докласти всі можливі зусилля для встановлення миру на рідній землі!

Звернення членів Асоціації
органів місцевого самоврядування
Луганської області до сільських,
селищних, міських,
районних рад області,
які ще не є членами Асоціації

Шановні колеги!

3 грудня 2016 рокубуло створено Асоціацію органів місцевого самоврядування Луганської області.
27 органів місцевого самоврядування всіх рівнівоб’єднались з метою запровадження більш ефективногомеханізму здійснення своїх повноважень,узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад, сприяння їх соціально-економічному та культурному розвитку.
Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області – важливий інструмент, що забезпечує пряму комунікацію між органами місцевого самоврядування та владою, в якому місцеві ради виходять з узгодженої, консолідованої позиції та виступають як впливовий суб’єкт державотворчих процесів.
Асоціація координує діяльність органів місцевого самоврядування при вирішенні питань, що відповідають інтересам усіх або значної кількості територіальних громад, місцеві ради яких є її членами. Розробляє та вносить на розгляд органів державної влади пропозиції щодо державної підтримки розвитку місцевого самоврядування.
Членами Асоціації можуть бути сільські, селищні, міські та районні ради, які дотримуються положень Статуту Асоціації і беруть участь у виконанні статутних завдань. Членство в Асоціації є добровільним.
Ми, члени Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, звертаємось до всіх сільських, селищних, міських та районних рад області, долучитись до наших лав заради консолідації зусиль щодо вирішення завдань з реформування та розвитку місцевого самоврядування Луганської області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *