«ГУРБИ-АНТОНІВЦІ». ПАТРІОТИЧНА ГРА, ЩО РОЗРИВАЄ ШАБЛОНИ!СловОпис зібрався…

«ГУРБИ-АНТОНІВЦІ» (00:02:43)
Гурби – Антонівці — найбільша теренова спортивно-патріотична гра для молоді в Україні
«ГУРБИ-АНТОНІВЦІ». ПАТРІОТИЧНА ГРА, ЩО РОЗРИВАЄ ШАБЛОНИ!
СловОпис зібрався на найбільші патріотичні ігри української молоді Теренова гра “Гурби-Антонівці” і вирішив дослідити чудернацьке слово “гурби”. Вперше його етимологію визначив мовознавець Олександр Мельничук, звівши до тюркського jigirmi – двадцять. Борис Грінченко небезпідставно пов’язував це слово з “юртою”. Пізніше виникла інша версія – в українській та інших слов’янських мовах його пов’язують з тюркським дієсловом jür- / jürü- “йти, ходити”. Українське ю р б а “безладне, неорганізоване скупчення людей; натовп”, “група людей, яких об’єднує щось спільне”. А «гурба» – це розмовна форма від “юрби”.
“Гурби-Антонівці” – це найбільше спортивно-патріотичне змагання України, понад 400 учасників, 20 кв км лісу та боліт, 60 годин безперервної гри. Протягом трьох діб учасники живуть в лісі та відтворюють партизанську боротьбу на місці найбільшого бою УПА проти НКВС. Цьогоріч змагання пройдуть з 29 квітня по 2 травня на межі Тернопільської та Рівненської областей. Всі подробиці можна дізнатися тут: http://gurby.org.ua/
А навіщо нам ”гурбитися” і як це відбувається, СловОпису розповів член Молодіжного Націоналістичного Конгресу Ivan Bratsiun.
#gurbyMNK #slovopys #astudia #grinchenko

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *