Освітяни Луганщини продовжують проект Юрія Гарбуза «Змінимо країну разом!» …

Освітяни Луганщини продовжують проект Юрія Гарбуза «Змінимо країну разом!»

У рамках Угоди про співробітництво між Луганською та Львівською областями за проектом «Змінимо країну разом» з метою професійного та культурного обміну на запрошення Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації 50 освітян Луганщини з 24 квітня по 3 травня 2017 року перебуватимуть на Львівщини.

До складу делегації увійшли керівники відділів (управлінь) освіти, завідуючі методичним кабінетами (центрами), директори ЗНЗ, завідуючі ДНЗ або заступники вище зазначених посад.

Програмою візиту передбачено проведення спільних нарад, конференцій, тренінгів, відкритих уроків, презентацію стану розвитку освітньої галузі Луганщини, екскурсійну програму.

Участь в урочистому відправленні освітян на Львівщину взяв особисто голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Звертаючись з напутнім словом до делегатів, керманич Луганської області наголосив на важливості встановлення і підтримки партнерських відносин із західними регіонами країни. Ця місія лягла в основу ініційованого ним проекту «Змінимо країну разом!», який з кожним новим етапом поступово масштабується.

«Радію, що ви продовжуєте цю ініціативу, підтримуєте дружні і професійні стосунки з колегами зі Львівщини. Сьогодні ви не тільки обмінюєтесь новим педагогічним досвідом – ви прокладаєте дорогу від серця до серця довжиною в життя», – підкреслив Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, що у жовтні-листопаді 2016 року в рамках проекту «Змінимо країну разом!» був успішно проведений перший етап програми педагогічного та культурного обміну між навчальними закладами Луганської, Тернопільської та Львівської областей, учасниками якого стали 100 вчителів.

З 11 по 16 січня 2017 року з метою ознайомлення дітей зі Сходу України з традиціями святкування Різдва на Західній Україні, налагодження дружніх відносин між різними регіонами України відбулася акція «Потяг дружби». 500 школярів з районів, близьких до лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей, вирушили маршрутом: Лисичанськ–Святогірськ–Київ–Львів–Хирів у незабутню подорож рідною країною. Акція також відбулася у рамках проекту «Змінимо країну разом!»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *