Справа «СхідГЗК»: коло підозрюваних зросло до 5 осіб


У кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) у розмірі  17,28 млн дол. США детективи НАБУ вже повідомили про підозру п’ятьом особам (двоє організаторів, двоє пособників і один виконавець злочинної схеми). Про це 24 квітня під час прес-брифінгу повідомив Директор Національного антикорупційного Бюро України Артем Ситник.
 

Він нагадав, що 20 квітня в рамках розслідування даного епізоду детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру колишньому народному депутатові, екс-голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу (злочини кваліфіковані за ч.5 ст.191 та ч.1. ст. 255 Кримінального кодексу України). 21 квітня було повідомлено про підозру ще двом фігурантам справи — в.о. генерального директора ПАТ «Об’єднана гірничо – хімічна компанія» (злочин кваліфіковано за ч.1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч.4 ст. 28, ч.5 ст.191 КК України) та першому заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» (злочин кваліфіковано за ч.1 ст.255, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191  КК України)
 
23 квітня  в аеропорту “Бориспіль” генеральному директору ДП «СхідГЗК» було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.2 ст.27, ч.4 ст. 28, ч.5 ст.191 КК України. П’ятій особі — одному з керівників державного концерну «Ядерне паливо», до якого входить ДП «СхідГЗК»,  — 22 квітня повідомлено про підозру у порядку, встановленому для випадків, коли підозрюваний знаходиться поза межами України, оскільки ця особа ще у березні покинула територію України та досі не повернулася. Дії цього підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст. 255, ч.5 ст. 27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 КК України.
 
За словами Директора НАБУ, факти корупції, викриті на «СхідГЗК», є наочною демонстрацією тих проблем, із якими стикаються державні підприємства. Адже схеми, подібні до тих, що діють на ДП «СхідГЗК», є доволі поширеними. “Бо їхні організатори, були недоторканими, тому не було сенсу і мотивації відмовлятися від цих схем”, – зауважив Директор Бюро. 
 
Артем Ситник також підкреслив, що НАБУ підтримує позицію САП у питанні оскарження рішення суду щодо обрання запобіжного заходу стосовно екс-нардепа та першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України». 
 

Посилання за темою http://bit.ly/2oXArmT

 

Video of Брифінг Директора НАБУ Артема Ситника (24.04.2017)

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

Video of Брифінг Директора НАБУ Артема Ситника (24.04.2017)https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *