В області тривають роботи з відновлення доріг На підконтрольній …

В області тривають роботи з відновлення доріг

На підконтрольній Українській владі території Луганської області налічується 3616,1 км автомобільних доріг загального користування, з них 1 177,1 км доріг державного значення та 2 439 км – місцевого.

Близько 80 % доріг знаходяться в незадовільному стані, що негативно відображається на соціально-економічному розвитку області. За оцінками фахівців на ремонт доріг необхідно майже 4 млрд грн.

Луганська обласна державна адміністрація вживає всіх можливих заходів щодо відновлення нормальних і безпечних умов дорожнього руху.

Тому, розроблено та впроваджено в дію Регіональну цільову програму дорожнього будівництва в Луганській області на 2016-2019 роки.

У комплекс першочергових заходів програми увійшло проведення капітального ремонту шести мостів, які були зруйновані під час бойових дій, та поточного середнього ремонту мережі автомобільних доріг, що зв’язують Луганщину з сусідніми областями України та районні центри області між собою.

Його реалізація передбачає відновлення ділянок доріг загальною протяжністю 90 км, що дозволить відновити рух на 1200 км доріг Луганщини.
Вартість проекту становить 530 млн грн. З обласного бюджету виділено 265,15 млн грн.

У минулому році з державного бюджету область отримала 63,2 млн грн, у 2017 рік – 46,8 млн грн.

У рамках програми в 2016 році розпочато ремонт дороги державного значення Р-07 Чугуїв–Мілове в районі Калмиківки та місцевого значення – О-130501 Кремінна–Торське на всій довжині до кордонів Луганської області. Роботи на цих об’єктах ще тривають.

Крім того, ведуться роботи на таких автошляхах державного значення: Сватове–Кремінна (в районі Красноріченського перехрестя), Марківка–Мілове (в районі Кабичівки) та Щастя–Широкий (в районі с. Нижньотепле).

До 1 вересня заплановано провести відновлення на чотирьох ділянках доріг. Це – ділянка до м. Сватове на дорозі Р-07, Сватове–Кремінна в районі Мілуватки і Новомикільського, а також Старобільськ–Новоайдар в районі Штормове та Денежнікове.

Також до кінця року планується здача в експлуатацію моста через р. Сіверський Донець у районі м. Рубіжного, на капітальний ремонт якого з державного бюджету надійшло 17 млн грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *