Загальнообласний ярмарок вакансій зібрав шукачів роботи всього регіону

26 квітня за ініціативою Донецької обласної служби зайнятості було проведено  Загальнообласний ярмарок вакансій «Робота навесні» в усіх містах та районах області, який зібрав понад 4 тис. шукачів роботи та гостей заходу.

Краматорськ приймав відвідувачів та учасників ярмарку у Палаці культури і техніки НКМЗ, серед яких були присутні роботодавці, представники навчальних закладів, соціальні партнери, фахівці служби зайнятості та всі охочі знайти роботу чи отримати консультації з питань працевлаштування, профорієнтації, можливості навчання, започаткування власної справи, тощо.

 Валерій, який на даний момент знаходиться в пошуку роботи, поділився враженнями від ярмарку: “Із задоволенням приймаю участь у заходах від центру зайнятості. Пройшов навчання на платформі “Prometheus” і на даний момент шукаю роботу управлінського характеру.”

Безробітна Анастасія розповіла, що такі заходи допомагають скласти перелік роботодавців і пропонованих ними вакансій. Саме це дозволяє їй виробити подальший план пошуку роботи.

Є активні безробітні, які використовують всі можливі інструменти для пошуку роботи. Саме з таких Людмила: “Перебуваю на обліку не так давно. Використовую всі можливості, щоб знайти роботу – Інтернет, направлення на співбесіди від центру зайнятості. Сподіваюся на швидке працевлаштування.”

Серед представників роботодавців були присутні ПАТ «НКМЗ», ТОВ «Краматорський феросплавний завод», ПАТ «СКМЗ», Страхова компанія «АСКО-Донбас північний», ПАТ «Державний Ощадний банк України», Краматорський міський військовий комісаріат, та багато інших організацій та підприємців міста.

“Нам часто центр зайнятості надсилає запрошення взяти участь у таких заходах і ми завжди їх приймаємо. Протягом ярмарку люди підходять, цікавляться службою за контрактом. Після проведення ярмарків вакансій зазвичай потік бажаючих вступити на службу збільшується” – розповів представник військомату.

“На сьогодні у нас представлено більше ніж 200 вакансій. Ми пропонуємо гідну заробітну плату і повний соціальний пакет” – поділився в інтерв’ю представник НКМЗ.

Увазі присутніх була запропонована інформація про вільні робочі місця та вакантні посади, серед яких зустрічались як робітничі спеціальності – токар, слюсар, фрезерувальник, машиніст крану, кухар, продавець, вантажник, водій, так і професії розумової праці  – економіст, програміст, психолог, методист, страховий агент, бухгалтер, тощо. Іноземні вакансії, що пропонують легальну зайнятість за кордоном, були представлені підприємством «Євро-пульс», серед яких виробничі і будівельні спеціальності та працівники сфери обслуговування.

Всім охочим фахівцями служби зайнятості та її соціальними партнерами надавались всебічні консультації з питань працевлаштування, професійного навчання, прийняття участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, допомога у вирішенні юридичних проблем, профорієнтаційне тестування та інші послуги.

  Серед учасників ярмарку були запрошені соціальні партнери служби зайнятості: УПСЗН, Управління пенсійного фонду, БФ «Карітас», проект «Молодіжна ініціатива» та інші.

Представник організації «Молодіжна ініціатива» виклав мету участі в заході: “Ми тут присутні для того, щоб надавати людям консультаційні послуги, здебільшого у питаннях працевлаштування, і допомогти внутрішньо переміщеним особам інтегруватися в суспільне життя.”

Учбові заклади, присутні на ярмарку вакансій, були представлені Донбаською державною машинобудівною академією, Костянтинівською філією Донецького національного університету ім. В.Стуса, Донбаською національною академією будівництва і архітектури та іншими.

Представниця Центру післядипломного навчання та підвищення кваліфікації Донбаської державної машинобудівної академії розповіла про співпрацю зі службою зайнятості: “Ми вже третій рік співпрацюємо з центром зайнятості з питань навчання, перепідготовки безробітних за актуальними спеціальностями. Охочих навчатися досить багато. Зараз найбільш затребувані напрямки – бухгалтерський облік та аудит, менеджер, оператор комп’ютерного набору.”

Головною метою ярмарку стало оперативне задоволення потреб роботодавців у робочій силі, орієнтація на отримання професій та спеціальностей, які мають попит на ринку праці регіону, поширення інформації про переваги організації власного бізнесу та умови реалізації обласної програми підтримки підприємницької діяльності.

Результатом Загальнообласного ярмарку вакансій стали понад 2 тис. співбесід, які були проведені безпосередньо під час заходу у всіх містах та районах Донеччини, та більш ніж 500 направлень на роботу.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *