Світовий лідер у сфері бронювання помешкань онлайн Booking.com виправив помилку щодо територіальної приналежності Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим у грудні 2016 року за зверненням народного депутата України Логвинського Г.В. розпочаті кримінальні провадження щодо співучасті посадових осіб компанії Booking.com International B.V. (Booking.com) в допомозі у використанні незаконно набутого майна та у сприянні в порушенні порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим (ст. 332-1 і ст. 191 ККУ).

В процесі досудового розслідування прокуратурою автономії компанії Booking.com, зокрема зауважено на некоректному відображенні на її веб-сайті інформації про приналежність території півострова Крим, а саме не віднесення його до території України.

Сьогодні компанія Booking.com повідомила прокуратуру АР Крим, що нею було виправлено відповідну інформацію. Наразі на веб-сайті Booking.com при позначенні місця розташування певного об’єкта нерухомості в Криму, після інформації про конкретний населений пункт вказується, що він знаходиться на території держави Україна.

Також, компанія Booking.com врахувала інші зауваження прокуратури та повідомила, що нею вжито додаткових заходів, на виконання санкцій ЄС, для запобігання використання її веб-сайту для здійснення поїздок до Криму в туристичних цілях.

«Компанія Booking.com змінила свою думку щодо приналежності півострова Крим країні-окупанту і сьогодні на веб-сайті компанії інформація про готелі та санаторії, які розташовані на півострові, зазначаються як про об’єкти нерухомості, що знаходяться на території України. Також, слід зазначити, що прокуратура автономії й надалі реагуватиме, в межах Кримінального процесуального кодексу України, на вчинення правопорушень іноземними компаніями, які здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь порушуючи українське законодавство. Крим – це Україна і за порушення національного законодавства та співпрацю з окупаційною владою такі компанії нестимуть юридичну відповідальність», – прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *