Українці в Угорщині вшанували жертв Чорнобиля та операції «Вісла»

В Будапешті, українська діаспора вшанувала траурні події пов’язані з українським народом.

В п’ятницю (29 квітня), українці в Будапешті провели поминальний захід пов'язаний з 31-річницею, катастрофи на Чорнобильській АЕС, який відбувся в Центрі Української культури та організований Державним самоврядуванням українців в Угорщині. Поминальний вечір розпочався з Воскресної панахиди за ліквідаторів ЧАЕС, яку провів о. Дам’ян Габорій.

Священик в своїй промові нагадав, що Творцем Всесвіту є Господь, який доручив  людям цей світ вдосконалювати та розвивати на користь людства, а не нищити. А також, до присутніх з промовою  звернулися п.Ярослава Хортяні, представник українців в Угорському парламенті та п. Юрій Кравченко, голова Державного самоврядування.

А відтак, відбувся концерт-реквієм українського ансамблю при Державному самоврядуванні «Українські Мелодії».  На завершення, діточки недільної школи заспівали «Боже Великий Єдиний». В рамках заходу відбулася фото – виставка по Чорнобильській трагедії.

В неділю (30 квітня), при українській парафії Покрови Богородиці в Будапешті, яка провадить богослужіння в храмі св. Михаїла (вул. Ваці 47), в рамках 70 – роковин акції «Вісла», відбулася поминальна молитва, за тих хто постраждав під час цієї операції. На завершення богослужіння о. Дам’ян прочитав Послання українських єпископів в Польщі з приводу 70 – річчя від операції «Вісла».

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *