«Обов’язково маємо віднайти загиблих», – Павло Жебрівський

Останки 87-ми воїнів Другої світової війни, які загинули в боях при звільненні Слов’янщини у 1941 – 1943 роках, були сьогодні поховані у селі Тетянівка у «братській могилі» загиблих воїнів у роки Другої світової війни.

За словами керівника пошукового загону «АДВІС «Плацдарм» Олексія Юкова, у 1943 році у районі пам’ятника Артему під час форсування Сіверського Дінця розгорнулись запеклі бої, під час яких обидві сторони зазнали значних втрат. Останки, які були перепоховані цього разу, належать воїнам 12-ї та 6-ї армій, 3-ї та 8-ї Гвардійських армій. Проте дослідник стверджує, що «чорні археологи» унеможливили визначення імен загиблих.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відзначив значну роль пошукових організацій у відновленні історичної справедливості. Очільник області зауважив, що кожен загиблий під час Другої світової війни має бути віднайдений та похований з гідністю.

«Поки не поховані останки останнього вбитого воїна, війна не вважається завершеною. Через це ми обов’язково маємо віднайти загиблих. В той же час ми вшановуємо і будемо вшановувати живих учасників війни, тому що той, хто не пам’ятає минулого – не має майбутнього», – заявив Павло Жебрівський.

Окремо Павло Жебрівський зазначив, що український народ пам’ятає уроки минулого і завжди шануватиме загиблих і живих борців за свою свободу та незалежність.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *