Результати представницької діяльності органів прокуратури у першому кварталі 2017 року

Реалізація органами прокуратури конституційної функції представництва є дієвою формою захисту прав громадянина та інтересів держави у суді.

Завдяки активній роботі вдалося не допустити зниження ефективності представницької діяльності.

У першому кварталі 2017 року судами задоволено понад тисячу позовів прокурорів на суму 2,8 млрд грн, ще 70 млн грн добровільно відшкодовано відповідачами в ході розгляду справ. Реально виконано судових рішень, у тому числі за позовами, задоволеними у минулих роках, на суму майже 3 млрд грн.

На користь сторін, в інтересах яких прокурор вступав у справу, присуджено понад 1,8 млрд грн.

За результатами оскарження скасовано 232 незаконних судових рішення, що дало запобігти втраті державою 305 млн грн.

У цілому вжитими прокурорами цивільно-правовими заходами реагування на користь громадян та держави присуджено понад 4,9 млрд грн.

Наприклад, за позовом прокуратури Хмельницької області судом зобов’язано повернути у державну власність комплекс будівель площею понад 1 тис кв м, незаконно відчужених Національною академією Державної прикордонної служби України на користь приватного навчального закладу, за оренду яких у подальшому новому власнику сплачено 2,2 млн грн бюджетних коштів, що майже дорівнює ціні продажу.

За позовом прокуратури Дніпропетровської області не допущено звернення стягнення на будівлю військового шпиталю загальною площею майже 7,5 тис кв м вартістю 72 млн грн, яку незаконно було передано в іпотеку.

Завдяки активній послідовній позиції прокуратури міста Києва попереджено безпідставне стягнення з публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» майже 1,5 млрд грн на користь ПАТ «Сбербанк».

Робота на зазначеному напрямі постійно триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *