Органи прокуратури вживають заходів до усунення порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції»

Прокурорами вживаються заходи до усунення порушень вимог антикорупційного законодавства та умов, що їм сприяли, шляхом внесення подань в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції».

Так, голова Благовіщенської районної ради Кіровоградської області не передав в управління іншій особі належні йому корпоративні права.

За результатами розгляду подання прокуратури порушення усунуті.

Окрім того, Тисменицькою місцевою прокуратурою Івано-Франківської області внесено подання до Івано-Франківської облдержадміністрації.

Начальник відділу освіти Тисменицької районної державної адміністрації в порушення вимог законодавства, уклав договір на закупівлю продуктів харчування на суму 422 тис грн без використання електронної системи закупівель.

Також внесено подання про проведення службового розслідування за фактом невиконання вимог законодавства директором Погонянського психоневрологічного інтернату та комітетом з конкурсних торгів вказаного закладу.

Упродовж декількох років інтернатом проведено закупівлі пари та гарячої води на суму понад 1 млн грн. Водночас участь у торгах брали пов’язані особи.

Незважаючи на наявність рішення Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, психоневрологічним інтернатом укладено договір про постачання теплової енергії з суб’єктом господарювання притягнутим до відповідальності за порушення норм Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *