У Краматорську стартували всеукраїнські шахові змагання серед жінок

4 травня в Краматорську на базі Донецького обласного шахового клубу ім. О.В.Момота був даний старт всеукраїнським шаховим змаганням серед жінок.

З 4 по 12 травня проходитиме півфінал чемпіонату України з класичних шахів. 13-14 травня відбудеться чемпіонат України зі швидких шахів, 15 травня – чемпіонат України з бліцу. Змагання будуть проводитися за швейцарською системою в 9 турів.

На урочисте відкриття завітав начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

– Нам дуже приємно і почесно вітати учасниць всеукраїнських шахових змагань у Краматорську. Це місто є столицею шахового спорту на Донеччині, адже має багаторічні шахові традиції. Сподіваємося, що управлінню та федерації шахів Донецької області вдалося створити максимально зручні умови, щоб ви, учасниці чемпіонату, проявили свої найкращі якості та показали високі результати. Також маємо надію, що ви гарно проведете час у спілкуванні між собою та отримаєте багато позитивних емоцій від перебування в прекрасному донецькому краї, – зазначив Володимир Мицик, звертаючись до спортсменок.

Участь у півфіналі чемпіонату України з класичних шахів братимуть представниці міста Києва, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Херсонської та Чернівецької областей, чинні чемпіонки України Єлизавета Малахова (з класичних шахів) і Катерина Должикова (зі швидких шахів та бліцу).

Для довідки

На Донеччині заслужено пишаються своїми талановитими шахістами. Руслан Пономарьов, вихованець краматорської шахової школи, став гросмейстером у 14-річному віці, а у 18 років завоював звання наймолодшого чемпіона світу за версією ФІДЕ. Сергій Карякін, граючи в Краматорську, перевищив досягнення Пономарьова, ставши гросмейстером у 12 років.

Усього за період 1999-2016 років Донецький обласний шаховий клуб імені Олександра Момота підготував вісім міжнародних гросмейстерів, чотирнадцять чемпіонів і призерів чемпіонатів Європи та світу серед юнаків та дівчат.

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *