Найкраща в Україні Школа журналістики просить підтримки небайдужих до якісної освіти

Школа журналістики Українського католицького університету, яка минулого року була визнана найкращим в Україні центром підготовки журналістів, просить тих, кому небайдужа якісна освіта, долучитися до фонду Стипендії від друзів.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на офіційний сайт Школи журналістики УКУ.

«Освіта в Український католицький університет платна. Завдяки жертводавцям ми дотепер мали змогу компенсувати вартість навчання найстаранніших студентів. Багатьом із них ця підтримка допомагала стати професійними журналістами, а нам дозволяла добирати в команду найкращих, орієнтуючись на талант, мотивацію та працездатність, а не платоспроможність, — йдеться у заяві ШЖ УКУ. — Ми хотіли б, щоб так було й надалі. Тому запрошуємо вас, якщо ви хочете й маєте змогу підтримати якісну журналістську освіту, долучитись до фонду Стипендії від друзів».

Завдяки підтримці жертводавців Школа журналістики УКУ компенсує витрати на навчання частині студентів, які посіли перші позиції в рейтингу. Із 2014 року вступники з окупованих та прифронтових територій отримують стипендію від родини Сергія Каразія та Наталії Предтеченської. 2016 року була започаткована Стипендія від випускників Школи журналістики УКУ.

Собівартість річного навчання у Школі журналістики УКУ складає близько $3000. Студент з цієї суми оплачує до третини вартості – 25 000 гривень.

Цього року вже всьоме обдаровані й мотивовані молоді люди зі всієї України, готові й гідні бути творцями змін, приїдуть вступати до Школи журналістики УКУ.

«Досягнення наших студентів та історії успіху наших випускників засвідчують, що талант і потенціал цих людей у поєднанні зі знаннями, навичками та духом спільноти дають унікальний для України результат: журналістів, свідомих своєї місії та готових працювати за європейськими стандартами. Ми прагнемо зібрати команду найкращих і потребуємо в цьому вашої допомоги», — йдеться у заяві Школи.

Ви можете стати фундатором власної іменної стипендії (від вашого імені або від імені вашої компанії) або зробити свій внесок у творення нової якості української журналістики, долучившись до фонду нової Стипендії від друзів.

Пожертву можна зробити на банківський рахунок за реквізитами:

Вищий навчальний заклад «Український католицький університет»

Індекс 79011 м. Львів вул.Свєнціцького, 17.

р/рах. № 2600801703520

в ПАТ «Кредобанк» у м.Львів, вул. Сахарова, 80а

ЄДРПОУ 26205857, МФО 325365

Свідоцтво платн. ПДВ 100051562

Інд. под. №262058513045

Тел. 240-99-40, 240-99-44

Помітка (обов’язково!): Благодійна пожертва 280

Якщо вам зручніше переказати кошти на картку «Приватбанку» або передати їх у будь-який інший спосіб, або якщо ви хочете стати фундатором окремої стипендії, пишіть на електронну скриньку journalism.ucu@gmail.com.

Школа журналістики УКУ гарантує прозорість використання коштів: «Ви будете знати ім’я людини, яку підтримали, та зможете спостерігати на сторінці-портфоліо, як вона зростає».


Стипендія дала мені змогу зосередитись на завданнях і науці, а не думати про пошуки заробітку. На власному досвіді переконалася, що фінансова підтримка студентів дає їм більше можливостей для саморозвитку. Наприклад, є шанс поїхати на якусь програму й не хвилюватися за те, що скаже начальник. Дуже вдячна жертводавцям за можливості, які отримала завдяки їхній допомозі. Хочеться вірити, що й наступні покоління студентів Школи журналістики УКУ будуть мати такий шанс. Вкладати в знання – це завжди найкраще.

Марійка Шелія, відеограф і журналістка студії Peredova

 
Якісна освіта коштує грошей, часто – чималих. Ще частіше у студентів із хитким матеріальним становищем необхідних коштів для отримання ґрунтовних знань немає. В такій ситуації була я, коли вступала на магістерську програму з журналістики УКУ. Університет запропонував рятівну опцію – стипендію: повне покриття оплати за навчання за перший семестр, а у разі успішних показників – упродовж усього навчання. Стабільна підтримка жертводавців дозволила зосередитись на навчанні і була мотивацією до нових успіхів. Тому, якщо запитаєте, чи підтримувати наших студентів, відповідь однозначна: без сумніву!

Христина Бондарєва, журналістка «Європейської правди»

 
Одна з головних переваг стипендії – можливість не відволікатись на роботу, щоб заробити на оплату навчання. Я міг повністю зануритись у навчальний процес. А ще один плюс від стипендії – нові знайомства: в рамках співпраці з mymedia.org.ua, чию стипендію я отримував, я брав участь у різних навчальних проектах як ментор. А люди з команди mymedia.org.ua залишаються моїми друзями й порадниками. Зрештою, завдяки стипендії я вчився в найкращому виші країни, де готують журналістів, і отримав неймовірний досвід.

Володимир Волощук, головний редактор DTF Magazine

 
Коли я вступала до УКУ, то не мала нічого. Моє донецьке життя було зруйноване, а нові друзі ще не з’явились. Їх, разом із величезним журналістським досвідом, я знайшла у Школі журналістики УКУ. Це стало можливим завдяки стипендії – вона дала мені дім (стипендія покривала вартість житла) і змогу вчитись у найкращих викладачів.

Вікторія Топол, журналістка проекту «Нова українська школа»

 
Школа журналістики УКУ – місце, яке справді змінило моє життя. Не впевненого у своєму майбутньому випускника факультету міжнародних відносин вона перетворила на людину, яка займається улюбленою справою і перед якою відкриті всі можливості. Зараз страшно й дивно уявляти, але без стипендії, отриманої після вступних випробувань, цього могло й не бути.

Олексій Коваленко, магістрант університету Notre Dame, США

 
Стипендія – мотивація ставати професійнішою і вчитися краще, бо механізм її призначення чесний і відповідає рівню підготовки студента. Завжди приємно знати, що гідне навчання підтримуватиметься. Це надихає. Крім того, стипендія дозволяє приділити максимум часу саморозвитку. Тішуся, що мене підтримували упродовж двох років навчання, і сподіваюся, що якомога більше студентів отримає стипендії наступного навчального  року.

Маргарита Тулуп, журналістка онлайн-видання LB.ua

 
Стипендія – це чудовий інструмент для єднання різних людей із різних середовищ. Я далі підтримую теплі стосунки з жертводавцями, завдяки яким протягом двох років навчання у Школі журналістики УКУ отримував стипендію – родиною Томків із Торонто. Попри те, що нас ділять океани, кордони і різні культури, ми об’єднані важливішим – взаємною повагою і вдячністю.

Олег Будзінський, докторант Варшавського університету

 
Жертвуючи гроші, меценат не завжди уявляє, які великі можливості та перспективи відкриває перед потенційним стипендіатом. Стипендія стала спусковим механізмом, який спричинив низку важливих подій і рішень у моєму житті. Без неї я би просто не могла навчатись у Школі журналістики УКУ і втратила б нагоду пройти один із найсерйозніших професійних вишколів. Не залишилась би у Львові, не створила би з колегами досить непоганий, як мені видається, регіональний стартап. Не почувалася б сьогодні такою впевненою. Цього б не було, якби чотири роки тому в цей шанс для мене не інвестували. Якщо дати людині перший шанс, можливо, у другому вже не буде необхідності 🙂

Катерина Недеснова, продюсерка проекту Romb

 
Стипендії – це, щонайперше, мотивація. Розумієш, що мусиш працювати й не можеш халявити. Бо тоді б вийшло, що ти займаєш чуже місце – людини, якає краще організованою і більш цілеспрямованою. Саме це, а не додаткові кошти, надихало вчитися і давало гарний «копнячок». Перша моя стипендія – від родини Мельників із Канади – була повною несподіванкою. Люди, з якими я ніколи не бачилась, узяли й дали мені змогу вчитися, не думаючи про гроші. Тоді я уявляла, як у майбутньому теж започаткую таку стипендію, але вже від своєї родини. Сподіваюся, так і буде 🙂Юлія Сабадишина, редакторка новин видання «Твоє місто»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *