США і Австралію пов’язує міцна дружба – Трамп після зустрічі з Тернбуллом

Зустріч у Нью-Йорку президента США Дональда Трампа і прем’єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла відбулася в привітній атмосфері

Перша особиста зустріч лідерів Австралії та США відбулася у Нью-Йорку після того, як президент Дональд Трамп відклав її на кілька годин через ухвалення Палатою представників Конгресу важливого законопроекту про медичне страхування.

Президент Трамп і прем’єр-міністр Малкольм Тернбулл висловили впевненість у тому, що їх країни буде пов’язувати довга дружба, незважаючи на чутки про сварку, що сталася між ними під час телефонної розмови кілька місяців тому.

«У нас прекрасні відносини», – запевнив Трамп журналістів після зустрічі з Тернбуллом в четвер увечері, незадовго до заходу на честь американських і австралійських ветеранів одного з найважливіших боїв Другої світової війни.

Повідомлення про те, що він колись поклав трубку, розмовляючи з австралійським прем’єром, Трамп назвав «фальшивою новиною».

Виступаючи на заході, Трамп розповів, що вони з Тернбуллом обговорили «низку ключових питань, від міжнародної безпеки до торгівлі».

За його словами, вони також відзначили «найміцнішу дружбу» між двома країнами і «величезну важливість» подальшої співпраці.

«Ми довіряємо один одному», – сказав Тернбулл.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *