Завдяки Генеральній прокуратурі у державну власність повертається столична нерухомість, незаконно приватизована комерційними структурами

Органами прокуратури продовжується системна робота щодо повернення до державної власності майна, незаконно приватизованого попереднім керівництвом держави.

Як вже повідомлялося, Генеральна прокуратура України у серпні 2015 року оскаржила у суді незаконні накази Фонду державного майна України, договори з комерційною структурою про оренду та подальшу купівлю-продаж приміщення державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» площею 555 кв м, розташованого на бул. Тараса Шевченка у місті Києві.

Справи розглядалися неодноразово судами різних інстанцій. Завдяки ретельному вивченню обставин незаконної оборудки та вірному вибору способу захисту інтересів держави, Вищим господарським судом України повністю підтримано позовні вимоги Генеральної прокуратури України. Постановою від 14 грудня 2016 року касаційну скаргу заступника Генерального прокурора України Є. Єніна задоволено, скасовано незаконні судові рішення попередніх інстанцій у цій справі та прийнято нове – про визнання недійсними згаданих наказів та договорів, і зобов'язання повернути приміщення державі.

Спроби відповідача вкотре вдатися до юридичної казуїстики та скасувати постанову суду касаційної інстанції виявилися марними. Неодноразові заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами та Верховним Судом України були визнані необґрунтованими.

На даний час у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відновлено запис про реєстрацію вказаної нерухомості за державою. Органами державної виконавчої служби вживаються заходи до примусового повернення приміщення у володіння Міністерства освіти і науки України.

Стан виконання постанови Вищого господарського суду України перебуває на контролі Генеральної прокуратури України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *