Пам’ятаймо тих, хто поліг у боях! Шануймо тих, хто повернувся! – Юрій Гарбуз …

Пам’ятаймо тих, хто поліг у боях! Шануймо тих, хто повернувся! – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 8 травня, у Троїцькому районі голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у мітингу та покладанні квітів до братської могили радянських воїнів та пам’ятного знаку на честь односельців, які загинули в роки Другої світової війни, присвячених Дню пам’яті та примирення.

Також у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, голова Троїцької райдержадміністрації Олександр Іванов, голова Троїцької райради Сергій Терещенко, новообраний голова Троїцької об’єднаної територіальної громади Демид Палагно та громадськість Луганщини.

Очільник області поклав квіти до обеліску полеглим у Другій світовій війні біля братської могили у селі Покровське Троїцького району, де вічний спочинок знайшли 147 воїнів. Усього з фронтів страшної війни не повернулося 433 жителя села.

Невдовзі очільник Луганщини у Троїцьку взяв участь у меморіальних заходах та панахиді за загиблими у Другий світовій війні.

У вітальному слові Юрій Гарбуз акцентував увагу присутніх на глибокому символізмі Дня пам’яті та примирення: спомин про героїчний подвиг наших земляків у роки Другої світової тісно переплелася з осмисленням трагічних подій сьогодення.

«Шукаючи примирення, потрібно передусім знайти мир у своєму серці. З цим сьогодні звертаюся до всіх жителів Луганщини – від Троїцька до Краснодону. Пам’ятаймо тих, хто поліг у боях! Шануймо тих, хто повернувся! Бережімо тих, хто сьогодні стоїть на варті нашої свободи і незалежності», – наголосив Юрій Гарбуз.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *