«Те, що зробили українці у Другій світовій війні – неоціненно», – Ігор Стокоз

Сьогодні у Торецьку відбулись урочистості до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заході взяли участь мешканці міста, представники громадськості та місцева влада. Привітати ветеранів та мешканців міста завітав також заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Звертаючись до присутніх він зазначив, що Друга світова війна за останніми даними забрала близько семи мільйонів життів українців. «Було знищено близько 27 населених пунктів, повністю зруйновано господарство, багато людей покинули свої домівки і були евакуйовані. Багато залишилося і чинили спротив ворогу. Були ті, які воювали і проти Гітлера, і проти Сталіна», – зазначив заступник очільника області.

Ігор Стокоз наголосив, що те, що зробили українці у Другій світовій війні – неоціненно. Вони показали всім приклад того, як треба боротися, любити свою Батьківщину. «Сьогодні ми кажемо – ніколи знову, а «із-за порєбрика» кажуть – можем повторити. Ми не хочемо, щоб це знову повторилося. 7 мільйонів українців – надто дорога ціна, щоб повторювати. Я хотів би щиро вклонитися тим ветеранам, які сьогодні, слава богу, живі! Ви живі свідки тих буремних, проте героїчних подій. Щиро дякую вам за те, що сьогодні ми маємо змогу збиратись саме тут і згадувати ту велику перемогу», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз.

На честь свята у місті відбулась урочиста хода-покладання квітів до меморіального комплексу «Слава», також ветеранів привітали творчими виступами, благодійною акцією-концертом «Подаруй своє серце» на центральній площі  та подарунками від місцевої організації Товариства Червоного Хреста України.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *